Advokati danas obustavljaju rad zbog ubistva kolege

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.
Advokati danas obustavljaju rad zbog ubistva kolege
Foto: Pixabay
Obustavi će se pridružiti i Advokatska komora Vojvodine.
 
Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete. Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti".
 
Komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.
 
Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca. Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.
 
Ognjanović je ubijen u subotu uveče na Novom Beogradu, a sin (26) mu je ranjen u ruku.
  • Sendvič

    02.08.2018 17:01
    @ Kaćanka
    Advokati su čisti privatnici.
    Poreze plaćaju,kada ne rade, ne zaradjuju,ali su u obavezi da poreze i doprinose plate,kao da rade, jer su sami sebi poslodavci.
    To znači da štrajkuju samo o svom trošku.
    Ali to oni koji žive od sendviča , ne mogu razumeti. Prijatno.
  • Kaćanka

    02.08.2018 16:08
    advokat alijas šibicar
    Pardon....advokati privatno štrajkuju?! Ne mogu da verujem, pa čemu onda čitava ujdurma... kao saosećaju sa kolegom, jedni drugima oči vade a sad...e, sila boga ne moli, ko sa đavolom tikve sadi...nego, što se mene tiče mogu zanavek da ostanu u štrajku a i ove iz javnih preduzeća treba poizbacivati i malo na biro za zapošljavanje poslati....daleko sam ti ja od Sandwich gratis
  • Sendvič

    02.08.2018 14:50
    @ Kaćanka
    Advokati privatno i o svom trošku štrajkuju , oni su privatnici, nemoj da brineš.
    Mnogo mladih pravnika zapošljava se u advokaturi, jer se na drugim mestima ne mogu zaposliti.
    U javnim preduzećima, sudu, školama i ostalom javnom sektoru, notarskim i izvršiteljskim kancelarijama zapošljavaju se podobni sendvičari i njihova deca.
    Znaš ti to , kako to već ide .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija