Dačić: Država će pomoći u tužbama građana zbog NATO bombardovanja

Država će dati svu dokumentaciju koja je potrebna za podnošenje tužbi građana zbog bombardovanja NATO, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Odgovarajući na pitanja novinara u Spomen sobi kosmetskim žrtvama, Dačić je rekao da nije informisan dokle se stiglo u vezi sa tim tužbama koje planiraju da podnesu udruženja porodica i građani.
 
Šef srpske diplomatije naveo je da su takve pojedinačne tužbe podnošene u Italiji, a da su ih podnosili vojnici koji su bili u mirovnim misijama na KiM, u sredinama koje su bile gađane municijom sa osiromašenim uranijumom. 
 
"Tužili su svoju državu zato što su ih slali tamo", kaže Dačić. 
 
On je podsetio i da je Srbija ranije pokušavala da tuži NATO zemlje zbog bombardovanja, da su i u Srbiji vođeni procesi, ali da su posle 5. oktobra ti procesi obustavljeni, kako bi, kaže, Havijer Solana mogao da dođe u Srbiju. 
 
Naveo je i da je Srbija svojevremeno podnela tužbu Međunarodnom sudu u Hagu koji je odbio nadležnost u tom slučaju. "Ostalo je da se vidi da li je moguće da pojedinici pokretnu tužbe u pojedinim državama", rekao je Dačić i dodao da je to možda najbolji način i put.
  • Pićuka

    13.08.2018 17:47
    A šta bi bilo kada bi tužili svoju državu zbog neodgovorne politike. Da se izvine bratu Đuri što ih je tukao.
  • Grgolj

    13.08.2018 17:14
    A hladnjače? A hladnjače?
  • Gomila ničega

    13.08.2018 16:04
    Sreća pa sam poneo svoj aparat za prevođenje Dačićevih izjava.

    Kaže da će ekipa koja je rukovodstvo države da organizuje zaradu za "advokate u koje imaju poverenja" - njihove ortake i rođake - kako bi zaradili na ovoj političkoj igri, koja će dosta da se oduži. Tako će da uzmu novac oni koji to zaslužuju, a Dačić da zadovolji one koji ga drže u vrhu ove države- Moskvu. A na kraju to ništa neće promeniti, jer je Amerika trenutno najveća sila na planeti, a ostaće tako verovatno do kraja ovog veka. Do tada će ekipa da uživa u vašem novcu.

    Spajaju ugodno sa korisnim. Pametni.

    Srećno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.