Nedimović: Zabrana izvoza breskvi u Rusiju će trajati sedam do deset dana

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da izvoz voća u Rusiju ide jako dobro i da očekuje da će mera obustave izvoza breskvi i nektarina u tu zemlju, koja je počela da se sprovodi danas, trajati sedam do deset dana.
Od početka godine izvezeno je 110.000 tona voća u Rusiju, što vredi oko 150 miliona evra, naveo je Nedimović za RTS.
 
Ministar poljoprivrede je rekao da su ruske kolege poslale dopis vezan za rejonizaciju, da bi se utvrdili prostori u Srbiji u kojima se gljivica pojavljuje, da ne bi cela zemlja bila pod tim merama. Očekuje da mera traje sedam do deset dana, što zavisi od rezultata analiza u Srbiji i Rusiji.
 
Gljivica je posledica kišne godine, a Nedimović objašnjava da ova breskva može da ide u upotrebu bez problema, ali da Rusi zahtevaju robu najvišeg kvaliteta.
  • Kaćanka

    16.08.2018 09:25
    Ministar poljoprivrede govori kao moj tata seljak...neke gljivice? Šta bi na to rekao Balaž il Arsenijević...ups, sad pročitah da ovaj mlađani kadar nema veze sa poljoprivredom... vreme je da budem i ja neka ministarka!!
  • Bob

    15.08.2018 12:12
    Gljivica je posledica over pogubne sns vlasti koja sve unistava a pogptovu agrar dragi ministre iz pravne struke
  • spanac 250-400

    15.08.2018 12:06
    kadgod neko zabrani izvoz iz Srbije tj uvoz u neku zemlju Srbadija stigne do voca, povrca. mesa.
    posto je spnac sad preracunato na kg od 250 do 400 dina (u briketima) pod hitno da se dozvoli uzgoj kanabisa u saksijama da narod zavara bar glad halucinacijom i leci se bez lekova i desetogodisnje liste cekanja na lecenje.
    Moze li iko da kaze st je problem kod uzgajanaj spanaca kad se zna da moze da se gaji cele godine. Ove godine mu ni u jednom mesecu nije sezona , skup je kao da je iz Australije. ko nas to ....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija