Danas: Vučić i Tači kandidati za Nobela ako se Srbija i Kosovo dogovore

Ako kosovski čvor bude raspleten do proleća 2019, velike su šanse da predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić, kao i posrednica u briselskim pregovorima Federika Mogerini budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir, piše list Danas pozivajući se na međunarodne diplomatske krugove.
Prvi korak ka mogućoj nominaciji Tačija, piše dalje Danas, je njegova biografija pod nazivom "Nova država i državnik", koja se ovog leta promoviše u zapadnim prestonicama.
 
Autori Tačijeve biografije su diplomatski urednik britanskog Tajmsa Rodžer Bojs i dugogodišnja novinarka tog lista Suzi Džeger, dok je predgovor napisao bivši kandidat za predsednika SAD Bob Dol, koji se smatra jednim od Trampovih savetnika.
 
Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ta knjiga je dosad predstavljena u Londonu, Berlinu, Parizu i Beču.
  • jbt

    16.08.2018 16:09
    jbt
    Ovo se neko z.....zar ne?
    A gde je tu seselj
  • IvicA bez marice

    16.08.2018 13:12
    I Milosevic je bio predlozen za kandidata nekada davno, zar ne?
    Nobelova nagrada je izgubila svaku smisao...
  • Tja

    16.08.2018 13:11
    Ne znam ko mi je veca zgadija, preobuceni fasista ili oprani terorista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija