Vojna parada u Beogradu 11. novembra, dolazi Putin

Srbija priprema veliku vojnu paradu povodom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu na kojoj će pred predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i najvišim svetskim zvaničnicima predstaviti svoje najnovije naoružanje, pišu "Novosti".
Vojna parada u Beogradu 11. novembra, dolazi Putin
Foto: 021.rs
Kako navodi list, na paradi će defilovati čak 100 tenkova.
 
Prema informacijama "Novosti", na Dan primirja, 11. novembra, na bulevaru ispred Palate "Srbija" prvi put će se pojaviti novi PVO sistem kratkog i srednjeg dometa koji bi trebalo da bude isporučen iz Belorusije u sklopu aranžmana koji obuhvata i nabavku još četiri "miga-29".
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrđuje da se aranžman sa Belorusijom bliži finalnoj fazi, a planira se i otvaranje predstavništva odbrane u Minksu. Dogovor sa Belorusijom drugi je po važnosti sporazum u domenu obnove resursa naših oružanih snaga, piše list.
 
Prema sporazumu o vojnoj saradnji sa Rusijom, Srbiji je pre dve godine "odobrena donacija u vidu šest "migova 29", 30 tenkova T 72C i isto toliko borbenih izviđačkih oklopnih vozila BMRD2" . Ova vojna tehnika, remontovana i modernizovana, biće isporučena do marta 2019. godine.
 
U paketu ruske vojne pomoći, kako je potvrđeno za Novosti, naći će se i helikopteri. Načelno je dogovorena kupovina tri višenamenske letilice "MI 17" kao i četiri helikoptera "MI 35" "leteće oklopnjače".
  • NS

    18.08.2018 09:08
    Ето , Амери отказали своју параду због скупоће .
  • Carls Tejlor

    17.08.2018 20:02
    Bice potreba ozbiljna dezinfekcija ulica nakon te nesrecne ceremonije.
  • U.N.K.L.E.

    17.08.2018 13:45
    Muzejski defile na delu. To kao da se hvalis sa prackom nekome ko na ramenu ima zakacen mitraljez.

    Nego, sta bese sa lecenjem dece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija