Za prvi i peti razred u ponudi 286 novih udžbenika

Učenici prvog i petog razreda osnovnih škola od 1. septembra učiće prema izmenjenom planu i programu, a za 22 predmeta u ponudi je 286 novih udžbenika.
Za prvi i peti razred u ponudi 286 novih udžbenika
Foto: Pixabay
Taj broj udžbenika su stručnjaci Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) u protekla dva meseca pregledali i odobrili za ova dva razreda osnovne škole. 
 
"Politika" piše da je najviše izdanja udžbenika iz srpskog, matematike i stranog jezika.
 
Rukovodilac Centra za razvoj programa i udžbenika ZUOV Dejana Milijić Subić rekla je da su se, pred upravama škola, prvi put našla i 103 digitalna izdanja koja su pregledana i odobrena za samo pola meseca, u okviru projekta "Digitalne učionice", koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, a koristiće se u 2.000 učionica u Srbiji. 
 
"Rokovi su bili kraći nego ikada. Uspeli smo i da pošaljemo primedbe izdavačima koje nepravilnosti u udžbenicima treba da otklone, ali nismo dobili povratne informacije da li su to i učinili. Sa digitalnim izdanjima neće biti problema, jer ih je lako menjati, a nadamo se da su naše stručne primedbe uvažene i da je sve što treba promenjeno u štampanim izdanjima", rekla je Milijić Subić. 
 
Kako se navodi, nastavnicima je ostalo pola meseca da daju konačnu reč šta će od ponuđenih izdanja koristiti u nastavi i to saopšte roditeljima.
  • Teča

    17.08.2018 10:22
    "Rokovi su bili kraći nego ikada. Uspeli smo i da pošaljemo primedbe izdavačima koje nepravilnosti u udžbenicima treba da otklone, ali nismo dobili povratne informacije da li su to i učinili."
    Šta to znači? Da će biti i udžbenika koji se neće moći koristiti? Kako roditelji da znaju koje ste vi njima primedbe poslali i da li su štampani kako treba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.