Ljajić: Izgubićemo investitore zbog pada lire

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da pad vrednosti turske lire za 40 odsto ne može da bude bez posledica po Srbiju, a odraziće se i na potencijalne investitore.
Ljajić: Izgubićemo investitore zbog pada lire
Foto: Medija centar Beograd
On kaže da je Srbija napravila znatan napredak u privlačenju turskih investicija i da je ovo potpuno nova okolnost koju će svaki investitor imati u vidu prilikom donošenja konačne odluke.
 
"To nas brine, jer kriza u Turskoj ne može da bude bez reperkusija po nas. Imamo turske fabrike tekstila koje su došle ovde zbog manjih troškova, a s padom lire tim turskim poslodavcima automatski padaju troškovi u Turskoj, a povećavaju se u Srbiji", ističe Ljajić.
 
Dodaje da je plata od 1,6 miliona lira pre pada lire vredela 450 evra, a sada vredi 250 evra.
 
"Ako se ovo stanje zadrži sigurno će se odraziti na potencijalne investitore. Niko od njih u Srbiju ne dolazi iz ljubavi nego zbog ekonomskog interesa", kaže Ljajić.
  • /

    17.08.2018 15:33
    /
    pa i'te do menjacnice

    zajebali vas turci. nisu znali da ce pasti
  • dax

    17.08.2018 12:40
    joj jadni mi bez investitora..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija