Tužilaštvo se žalilo zbog ukidanja pritvora Darku Kostiću

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na odluku suda kojom je u utorak ukinut pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću.
On je osumnjičen za polno uznemiravanje dva mladića i nedozvoljeno držanje droge.
 
Portparol tužilaštva Ivan Marković precizirao je za Tanjug da je tužulaštvo uložilo žalbu na rešenje kojim je Kostiću ukinut pritvor jer smatra da i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje.
 
Tužilaštvo žalbom traži da mu sud ponovo odredi pritvor, jer postoji bojazan da i dalje može da utiče na svedoke, kao i da ponovi krivična dela. 
 
Kostić je nakon odluke suda pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se u daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode, a u pritvoru je bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloletnika L. J. (15) za polno uznemiravanje. Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je 14. avgusta sudu podnelo optužni predlog kojim Kostića tereti da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje opojne droge, omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je polno uznemiravao maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22). 
 
Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a juče je preko Fejsbuka odbacio sve optužbe protiv sebe tvrdeći da je on žrtva "zlostavljanja". 
 
Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je dočao da ga kreator fotografiše. I drugi mladić B. Š. je, prema pisanju tabloida, svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.
  • D

    18.08.2018 09:02
    Kako tužilaštvo nije tako dejstvujuće kada su u pitanju mnogo veće "zverke"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija