Studentkinji iz Beograda određen pritvor u Kotoru

Beograd insistira na nediskriminatorskom postupanju prema državljanima Srbije u Crnoj Gori i traži da se u slučaju pritvaranja beogradske studentkinje Sare Vidak utvrdi da li je njeno srpsko poreklo bio razlog pritvaranja, poručio je prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Studentkinji iz Beograda određen pritvor u Kotoru
Foto: Pixabay
Sara Vidak je optužena za napad na službeno lice i određen joj je pritvor. Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzulka Srbije u Crnoj Gori posetila državljanku Srbije, koja se nalazi u pritvoru i da su kontaktirali s njenom majkom.
 
Dačić je kazao da treba videti kakve će odluke biti donete u ovom slučaju, dodajući da je postupak u toku. "Sigurno je da ćemo braniti interese naših građana svuda u svetu, uključujući i okolne zemlje", rekao je Dačić, dodajući da ne postoje novi detalji u ovom slučaju.
 
Inače, Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Beograđanki Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru.
 
Sudija Špiro Pavićević je pritvor odredio ranije po zahtevu Osnovnog državnog tužilaštva, koje Vidakovu (20) tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.
 
Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritvora i zahtev za puštanje na slobodu, izjavila je Olivera Vidak, Sarina majka. "U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište", rekao je za Novosti advokat Lješković.
 
Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom Zoran Dojčinović rekao je da se pomno prati ovaj slučaj. Stanišićeva tvrdi da ju je Vidakova fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila, optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.
  • Jo

    21.08.2018 20:16
    Ajmo malo manje hejta i nebuloza. 20 godina i vec napad na sudiju. Fino dete.
  • Terazijski Crnogorac

    21.08.2018 01:36
    SSSS
    Srbi u Cg su vec godinama u veoma teskom polozaju i pod izuzetnim su pritiscima da ne budu Srbi nego da predju u Crnogorce., maltretiraju se na poslu, vrsi se na njih pritisak na razne nacine. Poslanik opozicije u crnogorskom parlamentu Dritan Abazovic je pre 2 meseca u skupstini rekao da je danas najteze u Crnoj Gori biti Srbin. I pod teskim pritiscima ih ima 200.000 Srba u Crnoj Gori odnosno svaki treci gradjanin CG!! A zvanicni Beograd umesto da brani svoj narod predsednik mu pije sampanjac sa M. Djukanovicem ( svojim mentorom) i njihovim zajednickim prijateljem iz Uba u najluksuznijim restoranima u Parizu i Zenevi. Sramota!!
  • Stvarno

    20.08.2018 22:32
    Ako ako, bitno da Crnogorci i Bosanci studiraju na budžetu u Novom Sadu i dobijaju domove pre ostalih državljana Srbije, a mi živimo u zabludi da su to različite države...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.