Stanovnici pograničnih opština Crne Gore i Srbije granicu prelaze na 21 mestu

Stanovništvo pograničnih opština Crne Gore i Srbije moći će da prelazi državnu granicu na 21 mestu van službeno otvorenih prelaza, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.
Stanovnici pograničnih opština Crne Gore i Srbije granicu prelaze na 21 mestu
Foto: 021
Sporazum o pograničnom saobraćaju, koji su ranije potpisali ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije, odnosi se na stanovništvo u pograničnim opštinama Crne Gore - Pljevlja, Bijelo Polje, Petnjica i Rožaje i Srbije - Priboj, Sjenica, Tutin i Novi Pazar.
 
Pograničnim područjem koje uključuje opštine u Crnoj Gori, kako su objasnili u MUP-u, obuhvaćeno je 131 naselje, a u Srbiji 113 naselja.
 
Sporazumom je definisano i 21 mesto za prelaženje državne granice van službeno otvorenih graničnih prelaza, koja su u potpunosti usaglašena od graničnih policija Crne Gore i Srbije.
 
Iz MUP-a Crne Gore su naveli da je posebna pažnja posvećena regulisanju režima pograničnog saobraćaja, kako bi se stanovništvu nastanjenom u pograničnim područjima obe države olakšalo kretanje i prelaženje zajedničke državne granice, u nameri da razvijaju i unapređuju privrednu, obrazovnu, zdravstvenu, socijalnu, kulturnu, sportsku i druge vidove saradnje.
 
Stanovništvu pograničnog područja obe države granične policije Crne Gore i Srbije izdavaće pograničnu propusnicu sa tačno navedenim mestom na kojem mogu prelaziti državnu granicu.
 
"Granične policije Crne Gore i Srbije kontrolisaće prelaske državne granice u skladu sa zaključenim Sporazumom i svaka eventualna zloupotreba podrazumeva oduzimanje pogranične propusnice, pa ovakav način prelaska ne predstavlja opasnost za preduzimanje nezakonitih aktivnosti na granici", ističu u crnogorskom MUP-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.