Krađa slika i nameštaja iz Skupštine zastarela

Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je Skupština Srbije podnela zbog krađe nameštaja, slika, skulptura u noći 5. oktobra 2000.
Krađa slika i nameštaja iz Skupštine zastarela
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", tužilaštvo je odacilo krivičnu prijavu zbog nastupanja apsolutne zatarelosti gonjenja za krivično delo krađe.
 
Skupština Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba u julu ove godine, a po zakonu zastarelost u slučaju krađe nastupa posle tri godine od kada je počinjeno. 
 
Parlamentarnoj riznici i dalje nedostaje 55 slika i na desetine komada nameštaja, navode Novosti.
 
U junu i julu ove godine Skupštini je vraćeno više fotelja. Jedna fotelja pronađena je u Kaluđerici na osnovu anonimne prijave. Na drugu fotelju pažnju je skrenuo jedan službenik parlamenta koji i posle 18 godina prati sajtove specijalizovane za kupoprodaju predmeta i koji je primetio da je jedna takva fotelja nedavno prodata. Treća fotelja pronađena je u zgradi Mesne zajednice Progoreoci, u opštini Aranđelovac.
 
U Skupštini su prilikom vraćanja ovog nameštaja ponovili poziv građanima Srbije koji imaju saznanja gde se nalaze otuđena umetnička dela i drugi predmeti kulturne baštine, da se jave.
  • kazi ,,ladja,,

    30.08.2018 10:12
    Stanko, pocelo je to ranije. Od bacanja jogurta.
  • Jovan

    30.08.2018 08:26
    Nemoguće je da nisu znali da je za to krivično delo rok zastarevanja 3 godine. Drugim rečima, to je mazanje očiju narodu, da ispadne kako oni brinu za skupštinu, spinovanje i skretanje tema sa nekih bitnijih stvari koje se dešavaju.
  • Станко

    30.08.2018 08:04
    ЛЕПОТА
    Од 05. Октобра 2000. добили смо много много безнисмена, да не кажем лопова.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.