Izgradnja puta Ruma - Šabac - Loznica od sledeće godine

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović predsedavala je prvim sastankom Radne grupe za izgradnju auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica, koja bi trebalo da počne u prvoj polovini 2019, saopštilo je to ministarstvo.
Izgradnja puta Ruma - Šabac - Loznica od sledeće godine
Foto: 021.rs
Te deonice puta će, kako se navodi, graditi azerbejdžanska kompanija Azvirt. Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov rekao je da je doneta odluka da se Srbiji dodeli kredit od 210 miliona evra i da je azerbejdžanska strana spremna da pomogne u pripremi projektno-tehničke dokumentacije.
 
Mihajlović je rekla da je projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica od velikog značaja za Srbiju i da je zadatak radne grupe da pripremi sve za realizaciju projekta da ne bi kasnio.
 
Ona je rekla da će se u narednom periodu paralelno raditi na zaključivanju sporazuma o finansiranju i na izradi projektno-tehničke dokumentacije, u čemu će učestvovati i Azvirt. "Srbija i Azerbejdžan imaju prijateljske i dobre ekonomske odnose i posao koji započinjemo nastavak je dogovora koji su postigli predsednici Srbije i Azerbejdžana", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.
 
Ambasador Hasanov je zahvalio potpredsednici srpske vlade na "dinamičnosti i energiji koja mnogo pomaže u realizaciji projekata".
 
Novi put koji će povezati Rumu, Šabac i Loznicu biće nastavak brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, odnosno Fruškogorskog koridora, a ukupna dužina ove saobraćajnice je oko 80 kilometara, od čega je 25 kilometara dužina budućeg auto-puta Ruma - Šabac, a brze saobraćajnice Šabac - Loznica 55 kilometara. Srbija i Azerbejdžan potpisali su 2012. godine Sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji, čiji cilj je da se unapredi bilateralna ekonomska i tehnološka saradnja, uključujući i saradnju u oblasti razvoja, pripreme studija i projekata i realizaciju infrastrukturnih projekata.
  • Bill

    04.09.2018 08:23
    A najdalje za godinu, dve, možda tri...
    Jbt. uvek ista spika!
  • Maria Bela

    04.09.2018 08:17
    Ma super ... nadam se da će biti izgrađen brzo, kao i Novi Sad - Ruma ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.