Vučić se sastao sa Mogerini, ne i sa Tačijem

Visoka predstavnica Federika Mogerini sastala se danas u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u nastavku dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.
Vučić se sastao sa Mogerini, ne i sa Tačijem
Foto: 021.rs
Mogerini se prethodno sastala s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, a direktor Kancelarije za Kosovo Marko Djurić rekao je da Vučić neće danas razgovarati s predstavnicima Prištine.
 
"Pitanje je kako ćemo nastaviti razgovore", rekao je Djurić.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je medjunarodnu zajednicu da "ne stavlja na test više ni strpljenje ni razumevanje (Srbije)", već da shvati ozbiljnost situacije u pregovorima Beograda i Prištine i da se ponaša u skladu sa tim.
 
Ona je navela da je za razgovor sa predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji "potrebno ogromno strpljenje, zato što su oni neozbiljni, neodgovorni i nepredvidivi", ali i da ne razume pojedine predstavnike medjunarodne zajednice koji ne reaguju na neispunjavanje dogovora prištinske strane.
 
Hašim Tači je danas izjavio da su "kosovske institucije donele odluku o poseti predsednika Srbije Kosovu i da Priština poštuje legitimni interes zvaničnika Srbije za srpski narod na Kosovu".
 
On je rekao da je "sadašnji status kvo kao i zamrznuti konflikt neodrživ".
  • Tijana

    07.09.2018 18:39
    Vucic
    Nadam se da ce pretnje koje su upucene Vucicu biti ozbiljno shvacene od strane EU.
  • Abramovic

    07.09.2018 16:31
    Pobeda
    Vucic se sjajno bori za Kosovo ali uveren sam da ce na kraju nas predsednik izaci kao pobednik.
  • Jana

    07.09.2018 15:13
    Mogerini
    Vazno je da Mogerinijeva bude obavestena o svemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.