Saobraćajni policajci osumnjičeni da su uzeli mito od 3.000 dinara

Saobraćajni policajci Policijske uprave Vranje, P.S. i G. C. uhapšeni su zbog sumnje da su 25. avgusta 2 časa u Vranju zahtevali i primili 3.000 dinara N.A. iz Vranja, kako ne bi evidentirali saobraćajni prekršaj i kako ne bi izvršili njegovo alko testiranje.
Saobraćajni policajci osumnjičeni da su uzeli mito od 3.000 dinara
Foto: 021.rs (ilustracija)
Policijaci su uhapšeni u zajedničkoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije.
 
P.S. se osim ovog, sumnjiči za još jedan slučaj primanja mita kao i za više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.
 
"U proteklom periodu P. S. je od izvesnog bugarskog državljanina zahtevao i primio novac u iznosu od 5.000 dinara, kako bi mu predao podatke iz službene evidencije MUP-a Republike Srbije, iako navedeni podaci predstavljaju službenu tajnu. U proteklih nekoliko meseci imenovani P. S. je, prilikom obavljanja kontrole saobraćaja na više lokacija na teritoriji grada Vranja, propustio da evidentira očigledne saobraćajne prekršaje, za više lica, omogućavajući im na taj način da protiv njih ne bude podneta odgovarajuća prekršajna prijava", navodi rukovodilac posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Ivana Simonović.
 
Policjaci su uhapšeni 5. septembra i određeno im je zadržavanje u trajanju do 48 sati.
  • NS65

    09.09.2018 01:27
    @Ivan
    Vozite kroz zabrane a, puno vam je 200 dinara.
  • Qwerty

    08.09.2018 08:14
    Qverty
    Korupcija ce se zaustaviti kada ljudi u celoj drzavi budu imali normalnu platu za zivot. Do tada bicemobsvedoci ovakvih dogadjaja iz svih sluzbi.
  • ivan

    08.09.2018 07:18
    u zablju u toku kampanje ogulise vozace kamiona koji voze ka secerani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.