Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada

Ovogodišnja Nedelja ponosa biće otvorena u ponedeljak, 10. septembra, okupljanjem u podne na platou ispred Skupštine Beograda.
Počinje Nedelja ponosa u Beogradu, zatvoriće je Parada
Foto: 021
Tokom Nedelje ponosa u Beogradu će biti organizovano više od 60 izložbi, koncerata, filmskih projekcija, debata i konferencija. Kao i prethodnih godina program će obuhvatiti i Prajd forum i konferenciju koja će ove godine biti posvećena pravnom regulisanju položaja istopolnih zajednica.
 
Nedelja ponosa završiće se u nedelju, 16. septembra Paradom ponosa koja se organizuje pod sloganom "Reci DA". Povorka će krenuti sa Trga Slavija, a kretaće se ulicom Kralja Milana, Kolarčevom, preko Trga Republike, Vasinom, do Studentskog Trga. Posle toga, u Studentskom parku od 16 do 20 časova biće organizovan zabavni program koji je otvoren za javnost.
 
Prva beogradska Parada Ponosa organizovana je 30. juna 2001. pod sloganom "Ima mesta za sve nas", kada su pripadnici desničarskih organizacija i navijača napali manji broj okupljenih na Trgu Republike. Povređeno je više od 40 osoba, dok je zvanična reakcija Vlade izostala.
 
Prvi Beograd Prajd koji je protekao bez incidenata održan je 28. septembra 2014. godine pod sloganom "Ponos za sve".
  • @Lepi Janko

    09.09.2018 18:36
    Pa ponosio si se kad si se sa svojom legalizovanom Cecom seljacio u lose krojenom odelu, znojav i pijan i budio normalno stanovnistvo u koloni svirajuci automobilskim sirenama u vreme subotnjeg popodnevnog odmora. Nije lepo sve oko sebe opterecivati svojim seksualnim aktivnostima.
  • Astrološki

    09.09.2018 17:38
    Astrološki, između 16 i 19 septembra je snažan uticaj kvadrata Marsa i Urana.
    Tu pripomaže i Mesec u rastu. Znači, učešće većih narodnih masa i oružane formacije.
    Zaključak izvedite samo, ali valjd aje dozvoljeno reći da neće biti mirna parada.
    No, tko zna, možda se to ispolji i na drugoj lokaciji?
    Anyway, smanjite saobraćajne doživljaje u to doba. Naročito avionske.
  • šetaj brate

    09.09.2018 15:26
    Parade ponosa je komercijalizovana. I ovde se vrti lova koju glavni uzimaju i za sebe.
    Posle njih idu transvestiti , odvojili su se iz istog razloga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.