Tanjugov snimak iz Kosovske Mitrovice blokiran na Youtube

Snimak skupa u Kosovskoj Mitrovici, na kojem se Srbima obratio predsednik Aleksandar Vučić, a koji je Tanjug prenosio uživo, blokiran je na Youtube.
Snimak je blokiran sat vremena posle završetka tog događaja i postavljanja snimka na taj javni kanal.
 
Youtube je onemogućio vidljivost Tanjugovog snimka "u nekim zemljama", zbog, kako se navodi u mejlu kojim je o tome obavestio Tanjug, žalbe koja je upućena toj platformi, a tiče se autorskih prava hora "Kosovski božuri” nad pesmom "Ovo je Srbija”.
 
To, međutim, ne znači da se žalio ovaj hor, jer, po pravilima Youtube-a, to može da učini bilo ko. Pesmu je na kraju skupa, kao deo zvaničnog programa, u Mitrovici izveo KUD "Kopaonik" iz Leposavića, a pevali su je, zajedno sa horom, i predsednik Vučić i prisutni članovi Vlade Srbije, predstavnici Srba sa KiM… 
 
Inače, Tanjug je juče kontaktiralo više elektronskih medija, uključujući i neke regionalne televizije, koje su se interesovale za preuzimanje "lajv" prenosa Vučićevog govora. Sam prenos je emitovan neometano sve vreme, a nakon završetka stiglo je obaveštenje sa Youtube-a da snimak neće biti vidljiv u nekim zemljama, naveo je Tanjug.
  • Mermer

    10.09.2018 13:48
    Rusofobi u ekstazi
    @pera

    U pitanju jeste lokalna stvar, zato je targetirana lokalna populacija. Zapad ne želi da opravda neki novi rat koji bi započeo, pa mu ne treba da priprema gledalište u Španiji ili Belgiji, već želi da dovrši i proširi posao koji je obavljan ratom koji su započeli ranije i koji je već "opravdan". Pri tom, upravo Vučića kontroliše upravo zapad.

    @rodoljub

    Ne, ovo pokazuje samo koliko je YT propala platforma sa mnogim problemima, na koje ukazuju kreatori sadržaja iz svih svera, ne samo politike, koji objavljuju na YT - od modnih blogerki do tehnoloških gurua. Alternativa (vredna pomena), na žalost, ne postoji.
  • AlexB

    10.09.2018 08:17
    @rodoljub
    Retko glup komentar Ali od snsovac ni ne ocekujem nesto pametno.
  • pera

    10.09.2018 01:03
    ..
    Ako ste poledali danas bbc, cnn, euro news, ne biste nasli apsolutno nista o dogadjajima kojima su preplavljeni domaci mediji. Da li vam to nesto govori? Da li vam govori 'svetska zavera' ili 'za domacu publiku izrezirana kriza od strane jednog ili dva mala nebitna entiteta'?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.