Uhapšen vlasnik turističke agencije, protiv drugog podneta krivična prijava

Uhapšen je vlasnik turističke agencije "Blue travel word", dok je protiv vlasnika subotičke agencije "Sun&Sea" podneta krivična prijava.

MUP je saopštio da je u Smederevu uhapšen D.M. (38) odgovorno lice firme "Blue travel word", koji je osumnjičen za poresku utaju, prevaru i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je D.M, od januara 2015. do kraja avgusta prošle godine, sa računa preduzeća "Blue travel word" neosnovano podigao više od 37 miliona dinara i zadržao novac za sebe, pa je na taj način izbegao da obračuna i uplati porez na ostale prihode od preko sedam miliona dinara, za koliko je oštetio budžet Srbije.   

Takođe, kako se sumnja, D.M. je sa više osoba zaključio ugovore o turističkom putovanju u organizaciji agencija "Blue travel world" i "Blue travel plus", iako je znao da do putovanja neće doći. Oštećeni su platili aranžman u celosti pre planiranog datuma putovanja, a osumnjičeni je na ovaj način sebi pribavio korist od skoro četiri miliona dinara.

D.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Takođe, u Subotici je policija podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u preduzeću "Sun&Sea" u tom gradu, osumnjičenog da je zloupotrebom položaja sebi pribavio imovinsku korist od oko sedam miliona dinara.

Sumnja se da je on ugovarao turističke aranžmane sa većim brojem građana, kao subagent turističkih agencija i primao uplate za ta putovanja. Tako prikupljeni novac nije uplaćivao na žiro račun svog preduzeća, već ga je zadržao i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od skoro sedam miliona dinara, za koliko je oštetio 23 građana i jedno preduzeće.

  • Mile

    14.09.2018 11:37
    Fora
    Treba nekom stranackom kolegi napraviti prostora za nesmetan rad.
  • Velja Mrkonjic

    14.09.2018 11:36
    Taman smo uplatili letovanje u Grdelici :(
  • Gustav

    14.09.2018 10:42
    @Mirko...
    Gde ti živiš??? Pa ovo je Srbija!!
    37 miliona za tri godine!
    Tu ima dovoljno za advokate, sudije, i još da pretekne... Ako dobije godinu-dve nanogice, onda je "nagrabusio".
    Da je uzeo deset puta manje, robijao bi on "za primer"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija