Poginula dva radnika na gradilištu Beograda na vodi, pali sa 22. sprata

Dva radnika poginula su jutros na gradilištu Beograda na vodi.
Prema nezvaničnim saznanjima, radnici su pali sa 22. sprata kule Beograda na vodi, sa ploče jedne od kula u izgradnji, tačnije sa "Strabagove" zgrade.
 
Reč je o visini od oko 50 metara, a kako Kurir saznaje, jedan je šef a drugi tesar. Nesrećni radnici imali su 26 i 41 godinu.
 
Iz Hitne pomoći je potvrđeno da su lekarske ekipe po dolasku na mesto nesreće mogle samo da konstatuju smrt radnika. Hitna pomoć je poziv sa gradilišta primila u 9:42h.
 
Zasad je nepoznato kako je došlo do nesreće. Ovo je četvrta pogibija radnika na gradilištima u Beogradu za manje od tri nedelje. 
 
Podsetimo, krajem avgusta stradao je radnik na gradilištu u Ulici kneza Miloša, na mestu gde je nekada bila američka ambasada. Na njega su se obrušila dva potporna zida i on je stradao na licu mesta. Takođe, pre nedelju dana poginuo je radnik nakon pada sa građevine na Novom Beogradu, na Bulevaru Milutina Milankovića.
  • komsija

    14.09.2018 19:45
    @Novosadjanin

    citalac je sve tacno napisao.
    Vama je ocito vaznije kako se on potpisao nego sta je napisao .
  • petar

    14.09.2018 19:04
    Osnovni uzrok 90% nesreća na gradilištu je rad 10-12 sati svaki dan kako bi se ispoštovali suludi rokovi koje nepismeni menadžeri dogovore. Sa minimumom radne snage (upola manje nego što je potrebno), sa minimumom sigurnosnih sredstava, sa minimalnom platom...
  • neko

    14.09.2018 18:17
    @Novosadjanin

    Licno poznajete citaoca i pouzdano znate da li i koliko puta izlazi u kafic ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija