Jeremić: Otac Nebojše Stefanovića u poslu trgovine oružjem

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, blisko povezan sa trgovcem oružjem, koji na prodaji naoružanja Saudijskoj Arabiji zarađuje desetine miliona dolara, a to oružje ilegalnim kanalima završava na ratištima u Jemenu i Siriji.
"U poslednjih 20 meseci je iz Srbije u Saudijsku Arabiju izvezeno oružja u vrednosti od 220 miliona dolara. Jedna od najvećih firmi koja se time bavi je GIM, u vlasništvu Gorana Todorovića, čoveka koji je u poslu trgovine oružjem sa Brankom Stefanovićem, ocem Nebojše Stefanovića. Njih dvojica su osnovali i zajedničku firmu 'United BG', što je proverljivo u APR-u", rekao je Jeremić televiziji Naša.
 
Jeremić je naveo da je firma GIM, u kojoj radi svega četvoro zaposlenih, u tom periodu izvezla u Saudijsku Arabiju oružje u vrednosti od 67 miliona dolara, dok je državno preduzeće SDPR u Arabiju izvezlo oružje vredno tek 14,5 miliona dolara.
 
"Avioni sa Bliskog istoka i iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza sa aerodroma 'Konstantin Veliki' u Nišu i 'Nikola Tesla' u Beogradu prevoze oružje proizvedeno u Srbiji na vojne aerodrome u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji se nalaze nadomak granica Jemena i Sirije, gde to naše oružje onda završava ilegalnim kanalima", rekao je Jeremić.
 
Jeremić je upitao da li je normalno da otac ministra policije blisko sarađuje sa trgovcima oružjem, kojima su neophodne izvozne dozvole Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno njegovog sina.
 
"Čak i da su sve procedure nominalno poštovane, da li je etički prihvatljivo da se članovi porodice visokog državnog funkcionera bogate dok su oni na vlasti? To u normalnoj državi za koju se zalažu Narodna stranka i Savez za Srbiju neće biti moguće", istakao je Jeremić.
  • Ivan

    15.09.2018 09:58
    Tata Branko,radi u Telekomu....i to direktor....
  • Gladius et anus

    15.09.2018 08:26
    Maximus
    Вуче, Вуче бубо лења,
    са неба те гледа деда.
    Све те гледа и не верује,
    да изјаве дајеш глупе...
  • Bombarder

    15.09.2018 06:36
    Posteni Jeremic cija se zena "porodila" u USA i automatski dobila njihove papire. Odes lepo u tuzilastvo i podneses krivičnu prijavu . Ako imas m...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija