Vučić se izvinio zbog netačne izjave o peračima prozora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o verodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namere.
Vučić se izvinio zbog netačne izjave o peračima prozora
Foto: 021.rs
On je na konferenciji za novinare posle sastanka sa potpredsednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je "ispao glup".
 
 "Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u građevisnkom sektoru, koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran, shvatio bih odmah", rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.
 
On je juče komentarišući pogibiju dvojice radnika na gradilištu Beograda na vodi ocenio da je to velika tragedija i uputio saučešće porodicama, ali je takođe naveo i da se "u Srbiji, na opasnim poslovima, poput građevine, dešava proporcionalno mnogo manje nesreća".
 
"Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima - mislio sam da o tome ne govorim - hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, gine jedan od perača prozora? Svakih deset sekundi", pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke s papira.
 
Jedina beleška na internetu koja govori u prilog podatku da u SAD svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora, navedena je na satiričnom sajtu The Onion.
  • da

    16.09.2018 09:50
    Pa odmori se malo covece, ne moras svaki dan da imas konferenciju za medije u zemlji u kojoj se nista nije desilo vec dugo. Drugi predsednici imaju konferencije dvaput godisnje, ako se bas nesto desi, a ne dvaput dnevno. A da, oni su lenji i ne brinu se za svoju zemlju kao ti.
  • Dragan

    16.09.2018 03:25
    dragdrag@yahoo.com
    Nije to bas tako strasno. Hiljade laznih vesti kolaju sirom sveta. Neodgovorni mediji svasta prenose, a ni njima nije lako da razluce sta je istinito a sta nije. Kao ono cuveno "da je u Finskoj bio zabranjen Paja Patak" a neki to prenose na Svedsku. Cak je to bilo pitanje na jednom nasem kvizu.
  • Ajme

    15.09.2018 23:56
    Predsednice
    Bavite se vi malo realnim problemima u nasoj zemlji pustite amere i njihove muke imamo mi dosta i nasih. .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija