Vukosavljević: Uvesti posebnu pretplatu za rijalitije

Ministar kulture Vladan Vukosavljević založio se da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate i naglasio da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom.
Vukosavljević: Uvesti posebnu pretplatu za rijalitije
Foto: 021.rs
Vukosavljević je na tribini u Beogradu "Je li stvarno lepše sa kulturom", rekao kako je svestan da rijaliti programi postoje i u svetu, ali da smatra bi bilo bolje kada bi takve programe emitovali isključivo posredstvom plaćenih kanala, a ne na nacionalnoj frekvenciji.
 
Nacionalna frekvencija je javni resurs, istakao je Vukosavljević i dodao da se zalaže za to da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate.
 
Vukosavljević smatra da su "rijaliti programi sramota za medijsku scenu" i da "duhovno i mentalno uništavaju jedan narod". On dodaje i da se rijaliti programi ne mogu opravdati stavom da "to narod želi".
 
"Ovo nije narod ludaka", rekao je Vukosavljević i naglasio da njegovo ministarstvo nema ovlašćenja i da je za regulisanje tog pitanja nadležno Regulatorno telo za elektronske medije (REM).
 
Na konstataciju voditelja tribine Aleksandra Đuričića da REM ne radi svoj posao, Vukosavljević je odgovorio da je to druga tema.
 
Ministar Vukosavljević je dodao i da se u rijaliti programima plaća protagonistima takvih emisija "da rade stvari koje rade" i da je to "sramota za medijsku scenu".
 
Glumac i nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić u propagiranju rijaliti programa vidi političku nameru, a sve radi ispunjavanja partijskih i ličnih interesa. Prema Lečiću, takva vrsta programa "srozava kredibilitet čoveka" i "ubija snagu jednog naroda".
  • coka

    21.09.2018 21:29
    ma,ne
    nema to veze sa mučenicima- učesnicima i mučenicima-gledaocima. Kladionice last chance. Leba bez motike. The house of devel.
    Ima toga, many variety- reality: bolji život-permanentno, srećni ljudi-stalno, otpisani- oduvek.
  • NIA

    20.09.2018 15:04
    Voldi
    Od mene minus. Da li stvarno mislite tako? Da li verujete medijima koja je gledanost rijalitija? Jasan pokazatelj toga su i par novina iz kojih iskoce prvo rijaliti zvezde, splavaruse, starlete, pevaljke i ostala kako ih zovu elita a poneki mediji napisu koliko se mladih odselilo, ubilo. Pa onda obracuni kod OK kafica, svi vec poznati, vest o uspesima AV velikog, ponesto o deci zlostavljanoj u skoli, ubistvima......... Drzava je jedan veliki rijaliti u reziji NNNNNNN lica.
  • naravno

    19.09.2018 19:25
    napisite peticiju
    predlog za orden zasluga za narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.