U sredu duž auto-puteva u Srbiji poruke vozačima da paze kako voze

"Putevi Srbije" obeležiće u sredu, 19. septembra Evropski dan bez poginulih na putevima, koji se označava tokom Evropske nedelje mobilnosti koja traje od 16. do 22. septembra.
U sredu duž auto-puteva u Srbiji poruke vozačima da paze kako voze
Foto: 021.rs
"Putevi Srbije" će na portalima duž auto-puteva u Srbiji, na displejima sa promenljivom saobraćajnom signalizacijom, u 10 časova ujutro postaviti sledeće poruke upozorenja:
 
- Vozite oprezno!
- Ne brzini -  alkoholu  – mobilnim telefonima 
- Pojas život čuva!
 
Evropski dan bez poginulih - projekat EDVARD ulazi u treću godinu realizacije sa ciljem da postigne jedan dan bez poginulih u saobraćaju. Ovaj projekat koji podržava Evropska komisija, pokrenula je Evropska mreža saobraćajne policije (TISPOL).
  • NS

    18.09.2018 15:55
    Da pokose travu u krivinama, spasli bi bar nekoliko života. A inače, čitanje teksta sa bilborda, pogotovo pri 130 na sat, smatram skroz nebezbednim.
  • Talac

    18.09.2018 13:57
    fascinantno
    U je... Umesto "Neko te voli" imacemo tri nove recenice na 5-6 bilborda duz skoro 1000 km autoputa. Nemerljiv doprinos bezbednosti, zaista!
    A da se malo pojacaju patrole komunalaca? Vec u Hrvatskoj imate danonocne patrole servisnih vozila za nadzor puta kojima se prati da li na putevima postoje predmeti, proverava stanje ograda i slicno. Da se za pocetak nadlezni malo pozabave rupama, ulegnucima, zivotinjama na putu?
  • smrdoljub

    18.09.2018 13:47
    Debilana
    Te poruke stoje svaki dan u vidu saobracajnih znakova, samo ih vozaci ignorisu i zato ginu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija