Trudnica iz Vranja vraćena na posao

Nakon priloga N1, trudnica iz Vranja Marija Ilić, koja je dva puta dobila otkaz u Javnom preduzeću "Novi dom", pozvana je da se vrati na posao.
Trudnica iz Vranja vraćena na posao
Foto: Pixabay
Kako se navodi u obaveštenju o povratku na posao koje je potpisao direktor Goran Petrović, Marija Ilić je pozvana da se "odmah po prijemu obaveštenja javi na rad u preduzeće za grejanje i održavanje stambenih zgrada i poslovnih prostorija 'Novi dom' iz Vranja".
 
"Poštar je doneo papir gde piše obaveštenje o povratku zaposlene na rad. Sutra se javljam na posao i onda ćemo videti. Da obavim razgovor s direktorom, da vidimo kakav ugovor će dati i to je to. Iskreno da kažem, presrećna sam. Ipak je došlo u moju korist, trudnica da se vrati na rad", rekla je za N1.
 
Marija je na određeno vreme u tom preduzeću zaposlena 2016. godine i jedna je od otpuštenih usled racionalizacije u javnim preduzećima. Međutim, njen otkaz sud je proglasio nezakonitim, ali joj je direktor opet uručio otkaz i zatražio reviziju postupka.
 
Marija Ilić je više od godinu dana bez primanja čekala da se pravna procedura završi. Nakon prvog otkaza, sudska presuda bila je da se vrati na posao, što je poslodavac i sproveo i opet je dobila Ugovor o radu.
 
"...Zbog povećanog obima posla. Sutradan sam dobila otkazno rešenje zbog smanjenog obima posla", kazala je Marija ranije za N1.
 
Između ugovora o radu i rešenja o otkazu, između ročišta na sudu, ona ostala je u drugom stanju. Poslodavac, direktor JP "Novi dom" rekao je ranije za N1 da bi je vratio na posao, ali ne može, jer čeka da se ceo postupak još jednom proveri. U toku je revizija pred Vrhovnim kasacionim sudom. "Samo je to začkoljica, ništa drugo. Ja bih voleo, iskreno da vam kažem da to dođe u njenu korist. Mi kao preduzeće ne bismo imali štetu, država će da pokriva te troškove, ona nikakvu štetu nema, ona će dobiti sve lične dohotke na kraju", izjavio je Goran Petrović, direktor JP "Novi dom".
  • Johny O.

    18.09.2018 19:44
    posao
    Da bi neko radio u JP ili JKP mora biti član partije na vlasti. Prema tome ženska je verovatno povukla neke debele veze u SNS-u!! Hajde, da jave za neku koja nije član partije SNS !!
  • Preduzetnik

    18.09.2018 18:47
    Treca sreca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.