Premijerka: Radi se na inicijativi Igora Jurića

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Ministarstvo pravde, sa ekspertskom grupom, radi na izmenama Krivičnog zakonika.
Ona je, na pitanje u vezi sa inicijativom Igora Jurića da se Krivični zakonik promeni uvođenjem doživotne kazne za ubice žena i dece, rekla da je njen kabinet u stalnom kontaktu sa Jurićem i da znaju za tu inicijativu.
 
- Ministarstvo pravde radi na tome sa ekspertskom grupom. Ja, nažalost, neću moći da budem na konferenciji u Subotici, zato što ću biti u Njujorku, na Generalnoj skupštini UN. Verujem da će tamo biti neko iz Vlade, ali Ministarstvo pravde na ovome radi - rekla je Brnabić.
  • Sale ns

    19.09.2018 22:59
    Po kratkom postupku
    Doživotna robija???Ma zakon kao u Kini okupiti građanstvo na trg ....za nauk SVIMA i po kratkom postupku...bez pardona
  • Dušan

    19.09.2018 20:19
    rtv
    kazna doživotnog zatvora ne bi trebalo da postoji ni za jedno krivično delo.Ona ne predstavalja kažnjavanje nego mučenje.Populizmu nerma mesta u pravu:j.Ako ima u krivičnom pravu onda ima valjda i u medicini,Ako skupiš 130.000 potpisa može izgalsati zakon da doktori propisujuj za 30% veće doze npr.
  • Futog

    19.09.2018 19:29
    Www
    Jel ti i za to sto taj zakon nije usvojen kriv Djilas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.