Suđenje mladićima iz Srbije za ubistvo Amerikanca na Zakintosu počinje u petak

Suđenje mladićima iz Srbije okrivljenim za ubistvo američkog turiste na ostrvu Zakintos trebalo bi da počne u petak pred sudom u Patri.
Sedmorica Srba optužena su za učešće u prebijanju na smrt Bakarija Hendersona (23) u noći između 7. i 8. jula, u mestu Laganas na Zakintosu. 
 
Hendersonovi roditelji najavili su da će prisustvovati suđenju. U izjavi za televiziju CBS, njegov otac je izjavio da će satisfakcija za porodicu biti samo maksimalna kazna za optužene. 
 
Jedan od branilaca mladića, advokat iz Beograda Zora Dobričanin Nikodinović, smatra da je neprimeren bilo kakav pritisak na pravosudne organe Grčke. 
 
Petorici osumnjičenih je nakon hapšenja određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci, dok se dvojica brane sa slobode. Na teret im se stavlja teško ubistvo.
  • Istorija

    21.09.2018 23:31
    @piksu
    Misliš da je ubijeni turista, učestvovao u bombardovanju..? Da li je njegov greh, to što je Amerikanac? Da li je možda on kriv i za to šta je uradjeno Indijancima? Možda čovek u životu nije ni čuo za Srbiju.. Ubili su čoveka, snosiće posledice!!! Nema veze ko je i šta je on! Oduzeli su mu pravo na život! Šaka bednika, verovatno sličnog razmišljanja, kao što je tvoje, platiće cenu divljaštva!!!
  • lol

    21.09.2018 09:51
    @piksu
    Inače je opšte poznato da se jedna nepravda ispravlja drugom. Najbolje da se više nikome ne sudi za ubistvo, onda ćeš valjda biti zadovoljan.
  • Aco

    21.09.2018 06:43
    Sloboda za Srbe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija