Najavljeno ukidanje voza Beograd - Solun

Od 1. oktobra najavljeno je ukidanje voza Beograd - Skoplje – Solun, potvrdio je ministar za transport Makedonije Goran Sugareski.
Najavljeno ukidanje voza Beograd - Solun
Foto: 021.rs
On je najavio da će nastojati da, u razgovoru sa ministarkom saobraćaja Srbije, Zoranom Mihajlović, taj problem bude povoljno rešen, prenose "Novosti".
 
- Ova linija je od ogromnog značaja za Makedoniju. Uradićemo sve što je u našoj moći da nekako prevaziđemo taj problem. No, ne zavisi od nas. Odgovor je da linija nije ekonomski isplativa - izjavio je Sugareski.
 
Najavio je da će o tome ponovo razgovarati sa Zoranom Mihajlović, posle kontakata koje su imali pre nekoliko meseci za vreme posete Beogradu.
 
- U narednih desetak dana, do kraja meseca napraviću sve da se to ne dogodi, ukoliko bude potrebe novom posetom i razgovorima. Što je do makedonske Vlade tvrdim da ćemo učini sve, no slučaj ne zavisi samo od nas - precizirao je Sugareski, dodajući da je cilj da linija ostane.
 
Iz "Srbija voza" su još u januaru ove godine informisali makedonsku železničku upravu da su, zajedno sa grčkim Trainose, doneli odluku o ukidanju ove linije zbog ekonomske neisplativosti.
  • Vizionar

    21.09.2018 14:43
    Gledaćete u narednim epizodama
    Rat koji dolazi će vratiti Železnicu u potpunosti na prvo mesto, kao jedini siguran izvor snabdevanja. Toliko, da će postojati vojnik stražar na svakih 200m sa obe strane pruge.
  • koji je voleo vozove

    21.09.2018 13:33
    počelo ukidanjem železničke stanice u Bg i selidbom u guduru,, potom najavom o uklanjanju ekonomski neisplativih 800km pruga, izgleda da sledi ukidanje železnice u potpunosti. Već većina međunarodnih linija ide samo tokom mesec dana oko Nove godine ili par meseci tokom leta.
    Tom vozu, kao i celokupnoj srpskoj železnici fali higijene, i tačnosti u voznom redu, Putnika u vozu ipak ima, bilo bi ih više da su ga na vreme oprali i šrafili polomljena sedišta... ne bi odavao sliku Srbije kakva se nikome ne dopada (musava i neorganizovana).
    Grci popravljaju deo pruge od granice do Soluna verovatno još duže nego što grade metro po Solunu. Ipak, pruga od Soluna ka Sofiji funkcioniše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.