Protest trudnica i porodilja u utorak u Beogradu

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodica sa decom organizuju u utorak, 25. septembra u Beogradu protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije.
Protest trudnica i porodilja u utorak u Beogradu
Foto: Pixabay
Protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" počeće u 17 časova na Trgu Nikole Pašića.
 
Kako je objavljeno, protest nije "politički obojen" i organizuju ga nezadovoljne trudnice i porodilje koje će zbog promene načina obračuna, tokom porodiljskog odsustva ili radi nege deteta, primati veoma male mesečne iznose.
 
Novim propisom oštećene su mame koje rade manje od 18 meseci u kontinuitetu, majke preduzetnice, mame koje imaju decu sa invaliditetom, deca koja su rođena kao 3. i 4. dete u porodici pre 1. jula, a imaju manje od 10 godina, kao i mame koje zarađuju više od tri republičke prosečne plate.
  • Trudnica

    23.09.2018 19:25
    Sramota
    Ja da sam na čelu države zakopala bih se dva metra ispod zemlje od sramote...
  • Tanja

    23.09.2018 13:53
    Smradovi jedni dokle ste nas doveli. Vi pričate nešto o natalitetu. GADOVI, nećemo Vam zaboraviti ubistva, samoubistva, odlazak naše dece u druge države. Sve ćete ovo jednog dana platiti. Prokleti ste, suze majki će Vas prokleti.
  • ralfinjo

    23.09.2018 11:24
    Svinjska hunta SNS
    Kako vas nije sramota? Trudnice protestuju... Sram da vas bude..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.