Amerikanci zainteresovani za Moravski koridor?

Ministarka Zorana Mihajlović očekuje da će u narednom periodu biti potpisan Memorandum o saradnji sa američkom kompanijom "Behtel" koja je zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina.
Amerikanci zainteresovani za Moravski koridor?
Foto: 021.rs
Ona je za Radio Beograd kazala da su prioriteti tog ministarstva u oblasti infrastrukture izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta i rekonstrukcija ostalih deonica na železničkom Koridoru 10.
 
"Prva deonica buduće brze pruge, od Beograda do Stare Pazove trebalo bi da bude završena za dve godine, a za nešto više od dve godine i deonica od Stare Pazove do Novog Sada. To znači da će se od Beograda do Novog Sada stizati za 25 minuta", navela je ministarka, a preneo je njen kabinet.
 
Ona je rekla i da su za rekonstrukciju pruge od Beograda do Niša za brzine do 160 kilometara na čas potrebne najmanje tri godine.
 
"Nedavno smo za prugu Beograd - Niš u Sofiji potpisali memorandum sa kineskom kompanijom CRBC o izradi dokumentacije i rekonstrukciji. Njihove tehničke ekipe su već u Beogradu, zajedno sa našim inženjerima rade na projektno-tehničkoj dokumentaciji, a sledeće godine bi mogli da počnu radovi", kazala je Zorana Mihajlović.
 
Ona je dodala da je već počela realizacija projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Niš - Dimitrovgrad, za koju je potpisan ugovor vredan 268 miliona evra.
  • Обсервер

    24.09.2018 12:39
    Геополитика
    Равница их не интересује, али је ту геостратегијски пролаз север-југ, па ће можда и за џ да га раде.
  • Julijeta

    23.09.2018 19:40
    Amerikanci
    Daleko im kuca. Neka najpre izgrade sve ono sto su unistili, pa onda neka grade autoput od koga ce naravno imati koristi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.