Podneta krivična prijava protiv novosadskog "Prezidenta" zbog zgrade u Beogradu

Protiv novosadske kompanije "Prezident", koja gradi hotel u Venizelosovoj ulici u Beogradu, podneta je krivična prijava.
Podneta krivična prijava protiv novosadskog "Prezidenta" zbog zgrade u Beogradu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Investitor je, umesto dozvoljenih pet, izgradio čak devet spratova, prenosi Kurir.
 
Građevinska kompanija "Prezident" dobila je 12. novembra 2015. godine od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Beograda dozvolu za gradnju hotela, ali za tri podzemna sprata, prizemlje i pet spratova iznad zemlje. Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda poručuju da je investitor u toku gradnje odstupio od overene projektne dokumentacije.
 
"To je građevinski inspektor konstatovao i rešenjem od 19. 12. 2017. naložio investitoru obustavu daljeg izvođenja radova, kao i da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole. Donet je zaključak o dozvoli izvršenja 22. januara. Nadležnom tužilaštvu upućena je prijava za učinjeni privredni prestup protiv investitora", dodaju u sekretarijatu.
 
Navode da je inspektor započeo i postupak inspekcijskog nadzora u drugom predmetu, jer je utvrđeno da je isti investitor 14. maja započeo izgradnju i na susednoj parceli, na postojećem ozakonjenom objektu.
 
"Dana 17. maja doneto je rešenje o uklanjanju, kojim je naređeno investitoru radova da ukloni bespravno nadzidane etaže na susednom objektu. Takođe, izvršeno je i zatvaranje gradilišta. Podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo građenja bez građevinske dozvole", navode u sekretarijatu.
 
Direktor kompanije "Prezident" nije bio dostupan za komentar.
  • Обсервер

    26.09.2018 09:23
    Новосадска школа
    Кула ''Шератона'' у НС је исто ''продужена'' за неколико спратова, преко пројекта, мало је било запело, рука руку мије и кула је усељена....
  • Nemanja komsa

    25.09.2018 22:17
    Investitor
    Zatvoren je zato sto je Novosadski investitor, a gradi po Beogradu, mogu da se kladim da je to razlog najveci pa sve ostalo.
  • Ns

    25.09.2018 21:04
    Novosadska škola graditeljstva
    A jel u N. Sadu nešto srušeno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.