Mihajlović: Razmatra se predlog Fondacije Tijana Jurić o uvođenju doživotnog zatvora

Radna grupa Ministarstva pravde razmatra inicijativu Fondacije "Tijana Jurić" o uvođenju doživotne kazne zatvora za najteža dela protiv dece, maloletnika, trudnica i nemoćnih, koju je potpisom podržalo više od 160.000 građana Srbije, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Razmatra se predlog Fondacije Tijana Jurić o uvođenju doživotnog zatvora
Foto: 021.rs
"Mogu da potvrdim da članovi Radne grupe Ministarstva pravde vrlo aktivno rade na mogućnosti da se ovaj predlog implementira u naš krivično-pravni sistem", rekla je Mihajlović u Subotici, na trećoj konferenciji Fondacije "Tijana Jurić" posvećenoj bezbednosti dece "Bezbednost i odgovornost".
 
Ona očekuje da Radna grupa u najskorije vreme, uz konsultaciju sa stručnom javnošću, izađe sa konkretnim i usaglašenim stavom povodom tog pitanja.  
 
Podsetimo, Fondacija Tijana Jurić prikupila je više od 160.000 potpisa građana za uvođenje doživotne kazne zatvora za ubice dece i trudnica. Međutim, to do sada nije dalo željene efekte, pa je kampanja nastavljena, tako što su u 20 gradova širom Srbije postavljeni bilbordi sa porukama "Ćutanje nije rešenje. Zaštitimo decu", "160.000 nije dovoljno?" i "Koliko još dece treba da izgubimo da bi se promenio jedan zakon?". Osnivač Fondacije, Igor Jurić, rekao je da ukoliko ni bilbordi ne budu dovoljni, tražiće referendum o ovom pitanju.
  • Miljana Pavlović NS

    26.09.2018 16:53
    Pametnjaković
    @Pošto si ti stručnjak, što ne predložiš ? Ako imaš petlju, pokreni nešto, uradi. Čovek se bori, 1.000 puta je rekao da se bori protiv povratnika i ti pominješ seču ruke !? Nemate hrabrost, zavidite čoveku koji je izgubio dete i daje se za moje dete. Ne znam zašto imam osećaj da je većina hejtera na ovakve inicijative potencijalni kandidat za tu doživotnu kaznu ?
  • Slučajno tu

    25.09.2018 16:37
    Ne mogu da verujem da ljudi imaju hrabrosti da kritikuju Juricevu borbu i zalaganja.
  • Pravnik

    25.09.2018 14:07
    Nevidjena glupost ali ajde jos malo kostiju gladnom nakotu da glodje. Svaciji zivot je jednako vredan! Ako ce uvoditi dozivotnu za ubistvo onda neka to bude za sva svirepa ubistva i ubistva sa predumisljajem. Nije zivot jednog penzionera ili 20 godisnjaka manje vredan. Ovakve gluposti lice na Serijatsko Pravo sto nije daleko od mentaliteta srbijanaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija