Zbog temperature u minusu sutra žuti meteoalarm, na Zlataru pao sneg

Zbog niskih temperatura, sutra i u četvrtak će na snazi u celoj Srbiji biti žuti meteo alarm, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.
 Zbog temperature u minusu sutra žuti meteoalarm, na Zlataru pao sneg
Foto: Pixabay
Najhladnije će sutra biti na Kopaoniku, ujutru će biti -4, a tokom dana četiri stepena iznad nule. Najtopliji će biti Negotin, gde će jutarnja temperatura iznositi 5 stepeni, a maksimalna dnevna 19.
 
Na Zlatiboru će se temperatura kretati od 1 stepena Celzijusa do maksimalnih 9.
 
Žuti meteoalarm, kako je objašnjeno na sajtu RHMZ, znači potencijalno opasno vreme, kao i da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.
 
Do sutra traje i upozorenje na slabe prizemne mrazeve koji se očekuju na većem delu Srbije i koji mogu da nanesu štetu pristiglim poljoprivrednim kulturama. Poljoprivredni proizvođači bi trebalo da u što kraćem roku obave berbu, naročito povrtarskih kultura, stoji na sajtu RHMZ.
 
Sneg na Zlataru i Kopaoniku
 
Vrh planine Zlatar, Golo brdo, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.627 metara potpuno je zabeleo u utorak ujutro, a iste slike stižu i sa Kopaonika.
 
Prve pahulje prekrile su četinare u noći između ponedeljka i utorka, a temperatura na Zlataru spustila se nekoliko stepeni ispod nule.
 
Šumar Grozdimir Grbović kaže da snega ima nekoliko centimetara i da je temperatura u 11 sati bila oko nule.
 
"Golo brdo potpuno je belo i sneg se spustio niz padine Zlatara nekih stotinak metara od najviše kote. Iznenađeni smo jutrošnjim snegom, još uvek je rano za njega", rekao je Grbović za "Novosti".
 
Inače, kako beleže hroničari sneg na Zlataru nije padao jedino u julu mesecu. Pre 70 godina, prvi sneg pao je 19. avgusta što je najranija pojava belog pokrivača u ovom kraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.