Počela rekonstrukcija pruge Predejane - Džep

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je danas da je započela radove na rekonstrukciji četiri i po kilometra pruge Predejane - Džep, između Niša i Preševa.
Počela rekonstrukcija pruge Predejane - Džep
Foto: Pixabay
Trenutna brzina vozova na ovoj deonici je između 20 i 30 kilometara na sat. U građevinskom smislu pruga je na ovoj deonici izuzetno teška i na tih četiri i po kilometra ima čak 11 krivina, od kojih su neke dužine i po 300 metara, navodi se u saopštenju.
 
Zato je rekonstrukcija ove pruge izuzetno značajna, jer će po završetku radova biti povećana bezbednost železničkog saobraćaja, a brzina vozova biti podignuta na projektovani nivo.
 
Rekonstrukcija pruge Predejane - Džep biće završena do kraja oktobra, navode iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.