Šarčević: Nasilnici iz zemunske škole i sami postali žrtve

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da niko nije očekivao da će nasilje u školi u Zemunu da rezultira revanšizmom, te da je situacija u kojoj su deca koja su vršila nasilje i sama postala žrtve slučaj za MUP.
Rekao je da je tim ministarstva bio u školi u Zemunu i "uradio sve što treba", ali da niko nije očekivao da će se situacija tako razvijati.
 
"Mi smo sve te roditelje pozvali, razgovarali i dali im do znanja da će država reagovati. Uputili smo sve MUP-u, jer sada postoji sumnja da je majka deteta koje je bilo zlostavljano nagovorila druge ljude da se osvete, a to prevazilazi naše kompetencije", naveo je Šarčević.
 
Dodaje da "revanšizam nije bio potreban", jer je slučaj, iako sa zakašnjenjem, bio rešen.
 
"Mislim da su mogli brže da reaguju i tek ću razgovarati sa njima, ali ovde sada ima posla za policiju. Poruka svih nas je jasna, to neće biti dozvoljeno", kazao je ministar.
 
On je podvukao da u svakom slučaju nasilja treba da reaguju i uključe se pedagog, nastavnici, država, zdravstvo, policija...
 
"Nikada ne znate kako će se neko poneti, ali mi smo kao država rešili da se ništa ne gura pod tepih. Radimo sistemska rešenja, ali dugo vremena se nije reagovalo i sada je barem sve javno", rekao je Šarčević.
  • poks

    26.09.2018 08:19
    sns
    Pravda postoji samo na ulici.
  • Pawlle

    26.09.2018 06:29
    Mi smo svi zrtve ove vlasti i izgleda da cemo morati sami da reagujemo posto policija ne reaguje i ne hapsi
  • Ns 49

    26.09.2018 06:24
    Oko za oko, zub za zub. Takvo je narodno verovanje pa eto im ga. Mogli su to i očekivati kad se tegle sa rešavanjem problema jer niko normalan neće ostaviti da mu muče dete..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.