Lančani sudari na autoputu: Sedmoro poginulo, 37 povređeno

Sedam osoba je poginulo, a 37 je povređeno u lančanim sudarima na autoputu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca.
Na tom delu autoputa, oko 7:20h, i u jednom i u drugom smeru dogodili su se lančani sudari, jedan od drugog udaljeni oko 400 metara. U oba udesa učestvovala su 34 vozila, kamiona i automobila, od kojih su neka potpuno uništena.
 
U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, a četiri na traci iz pravca Beograda. Sedamnaest od 27 povređenih zadržano je na lečenju. 
 
U jagodinskoj bolnici kažu da je među povređenim veliki broj stranih državljana. Načelnik Urgentne službe Vlada Nedeljković naveo je da su među povređenima i državljani Poljske, Albanije, Nemačke…
 
Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara. 
 
"Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju", posvedočio je za RTS jedna od vozača.
 
 
Saobraćaj na autoputu u oba smera je blokiran, pa su se stvorile kolone automobila. 
 
Alternativni pravac ka Nišu je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine gde se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beogradu.
  • Dragan

    11.10.2018 12:54
    @Sekretar Dejan
    Kada se nadjes u magli, prekopurka je da se STANE u stranu, sto su i svi ucinili i upaliti sva moguca svetla, sto su opet svi uradili.

    Zasto da se stane, verovatno se pitas?
    Zasto sto ne mozes voziti ako ne vidis ni liniju na putu, te ne znas u kom pravcu se kreces u vozilu, jer ne postoji ni jedn jedini reper na osnovu kojeg mozes utvrditi da li si jos uvek u svojoj traci.

    Ocigledno nikada nisi uleteo u maglu u kojoj se nista ne vidi. Ni linija, ni nebo, pa cak ni svetla automobila koji je na 10m od tebe. Jedino znas gde je gore-dole, zbog gravitacije. Osecaj je stravican.
  • Sekretar Dejan

    09.10.2018 22:51
    Udjes kamionom u maglu i stanes. Pa sta ocekus da ce se desiti iza tebe?
  • +

    09.10.2018 14:57
    ako ne znate da vozite idite vozom ili busom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.