Branioce po službenoj dužnosti će ubuduće birati kompjuter

Advokatska komora Beograda (AKB) najavila je da će radi eliminacije opasnosti od korupcije, uskoro početi da funkcioniše novi specijalni kompjuterski program koji će kontrolisano postavljati branioce po službenoj dužnosti.
Branioce po službenoj dužnosti će ubuduće birati kompjuter
Foto: Pixabay
Predsednik Komore Jugoslav Tintor naveo je da će novi sistem postavljati branioce po službenoj dužnosti pozivom iz specijalnog kol centra AKB sa 24-časovnim radnim vremenom.
 
"Sve je organizovano u okviru programske aplikacije koja obezbeđuje striktno poštovanje redosleda na listi branilaca i omogućava da organi postupka, odnosno sudovi, tužilaštvo i policija pri određivanju branilaca po službenoj dužnosti, pozivaju isključivo telefon kol-operatera u organizaciji AKB, umesto dosadašnje neposredne komunikacije policije, tužilaštva ili suda koji postavlja i advokata", kazao je Tintor, prenela je AKB.
 
Dodao je da kompjuterska aplikacija omogućava jednostavan pregled podataka o svim postavljenim braniocima i onima koji nisu postavljeni jer se nisu odazvali na poziv, uključujući i detalje svakog realizovanog ili propuštenog poziva, kao i pretragu sistema o svakom advokatu ili pravosudnom predmetu.
  • Predlog

    12.10.2018 23:55
    A da stavite na sajt jaxni spisak ko je na redu u sledećih mesec dana, sa obaveštenjem ko je postavljen i tako redom, možda bi bilo jeftinije i transparentnije?
  • Logi

    12.10.2018 00:58
    svi ili neki
    Taj softver, pretpostavljam, ima bazu svih advokata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.