Naftna mrlja još nije stigla do Srbije

Naftna mrlja koja je uočena na Savi posle eksplozije u Rafineriji u Bosanskom Brodu još nije stigla do toka te reke u Srbiji, a sve nadležne službe prate situaciju i spremne su da je na vreme uklone ukoliko se pojavi, izjavio je danas direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović.
Naftna mrlja još nije stigla do Srbije
Foto: 021.rs (ilustracija)
On je rekao da su nadležne službe tehnološki opremljene, da se monitoring obavlja najsavremenijim sredstvima i da će, ako se mrlja uoči, biti postavljena oprema da se nafta prikupi i bezbedno ukloni.
 
"Prati se situacija i u slučaju da naftna mrlja uđe u Srbiju imamo opremu - mreže za hvatanje mrlje, uređaje za čišćenje, ali za sada ne očekujemo da će do toga doći", rekao je Puzović.
 
Ukoliko do toga dođe, mrežama bi se hvatalo 95 odsto nafte, a ostatak čistio hemijskim putem.
  • Novosadjan

    13.10.2018 00:02
    Hrvati kao ne znaju ali nasi strucnjaci ce to resiti
  • Radoslav Srbijancic

    12.10.2018 13:44
    Sace, sace.
  • Vukša

    12.10.2018 13:09
    Kako ne znaju?
    "još nije stigla do toka te reke u Srbiji...
    Pa valjda sarađuju sa susedima, raspituju li se da li njihovi nadležni i ekolozi nešto rade?
    Sprdačina od obe "države"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.