Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera

Tužilaštvo za organizovani kriminal privremeno je oduzelo ukupno 1.275.625 evra od fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića koji se sumnjiče za pranje novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, saopšteno je iz tužilaštva.
 Zaplenjeno više od milion evra od fudbalskih menadžera
Foto: Pixabay
Od tog iznosa 539.250 evra zaplenjeno je u gotovini nakon pretresa stanova, lokala i sefova, a 736.375 evra sa deviznih računa osumnjičenih, precizira se u saopštenju. 
 
Za sedam luksuznih stanova i jedan lokal koji se nalaze u Nišu i Beogradu donete su naredbe o zabrani raspolaganja, s obzirom da postoji sumnja da predstavljaju korist stečenu pranjem novca, napominje tužilaštvo. 
 
Ove mere su, kako se dodaje u saopštenju, preduzete u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima.
 
Viši sud u Beogradu odredio je u sredu uveče ekstradicioni pritvor Jankoviću koji je crnogorski državljanin, po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Belgija. Veljković je uhapšen u Belgiji.
 
U Belgiji su uhapšeni i trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova u toj zemlji, u vezi sa malverzacijama pri transferima igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim. Izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova.
  • fk

    13.10.2018 11:44
    Sta bi nasi drugo nego da muvaju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.