Inicijativa "Mame su zakon" sutra ponovo predlaže izmene diskriminatornog zakona

Predstavnica inicijative #MameSuZakon i poslanica Pokreta centra Tatjana Macura na sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije tražiće dopunu dnevnog reda za nedavno predati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.
Inicijativa "Mame su zakon" sutra ponovo predlaže izmene diskriminatornog zakona
Foto: Pixabay
Macura je danas javno pozvala sve skupštinske kolege da zajedničkim snagama ovu temu stave na dnevni red.
 
"Poslanici imaju ime i prezime i predstavljaju pre svega sebe i svoj odnos prema zajednici. Dato im je poverenje građana da to rade - da se bave građanima. Podsećamo vas da svojim glasom 'za' ovu temu ne možete izneveriti partijske interese jer je ova tema iznad svih partijskih interesa i stranačkih prepucavanja. Želimo da znate da se slažemo sa vama i da mislimo da možda naš predlog nije dobar, ali zbog toga i postoji rasprava u Skupštini Srbije - da svaki predlog svojim raspravama i amandmanima učinite najboljim mogućim", poručuju u inicijativi "Mame su zakon". 
 
U inicijativi apeluju da predlog zakona može da reši agoniju kroz koju prolazi veliki broj sadašnjih i budućih mama, kao i njihove porodice. 
 
Inače, u predlogu izmena zakona predviđeno je da svaka porodilja u Srbiji prima minimalac dok je na porodiljskom odsustvu, iako nije ostvarila pravo na punu nadoknadu. Prema aktuelnom, novousvojenom zakonu, veliki broj porodilja je diskriminisan i teško uslovljen.
 
Predlog zakona u celini čitajte OVDE.
 
Do sada su se zbog novog zakona održala i dva građanska protesta, u Beogradu i u Nišu.
  • Sa srećom, mame

    15.10.2018 11:16
    Š'a nas briga?
    Primer konstantne obesti vlasti, koja u ovoj nazovi deželi ne šljivi ničije predloge.
    A rado bih rekao ne je*e ničije predloge.
    I radi samo što se njoj hoće. Nikog ne pita ni za šta.
    Od smrdljivih sireva do uklanjanja brda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.