Vojni sindikat pita Vulina gde je nestao novac za otpremnine

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas od ministra odbrane Aleksandra Vulina da javno odgovori "gde je nestalo" 800 miliona dinara ili više od 6,6 miliona evra iz bužeta Ministarstva odbrane namenjenih jubilarnim nagradama i otpremninama za penzionisane pripadnike tog resora i Vojske Srbije.
Vojni sindikat pita Vulina gde je nestao novac za otpremnine
Foto: 021.rs
Sindikat je u zahtevu za dostavljanje informacija od javnog značaja upućenom Vulinu naveo da pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane koji su od jula otišli u penziju "do danas nisu isplaćene otpremnine niti su im doneta rešenja o penzionisanju".
 
"U toku ove godine mali je broj penzionisanih da biste rekli da je taj novac namenski potrošen i da bi se dozvolilo ponižavanje pripadnika Vojske Srbije koji su odslužili svoj dug otadžbini. Većina tih časnih vojnika je prošla i kroz herojsku odbranu od agresije NATO pakta i nisu zaslužili da mesecima čekaju papir i sredstva koja im po zakonu pripadaju", piše u saopštenju.
  • 021

    16.10.2018 16:03
    suficit
    Eto zasto je budzet u suficitu, zato sto se slabo sta placa sto je budzetirano.
  • Rezervista

    16.10.2018 15:49
    A gde je novac od ratnih dnevnica?
    Još nisu isplaćene.
  • Oki

    16.10.2018 11:20
    Eno novca kod kuma u Šimanovcima. Košta sva ona zajebancija za ispiranje mozga narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.