Carinski službenik pomagao u krijumčarenju iz Mađarske u Srbiju

Policija je uhapsila carinskog službenika G.I. (44) i još dve osobe osumnjičene da su izbegavanjem carinskog nadzora prokrijumčarile robu iz Mađarske u Srbiju.
Carinski službenik pomagao u krijumčarenju iz Mađarske u Srbiju
Foto: 021.rs
Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, G.I. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se uhapšenima P.T. (1960) i S.K. (1974) na teret stavlja krivično delo krijumčarenje.
 
Sumnja se da je G.I, iskoristivši svoj službeni položaj i ne obavljajući svoju službeni dužnost, na graničnom prelazu Kelebija, omogućio osumnjičenima P.T. i S.K. da u putničkim vozilima prenesu raznu robu iz Mađarske u Srbiju, bez prijavljivanja, carinjenja i plaćanja carinskih i drugih dažbina za tu robu.
 
Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon izvršenja krivičnog dela. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.
  • Shille

    17.10.2018 11:01
    Cptn Obvious
    Ostalo im je samo jos citav KupujemProdajem da pohapse...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.