Oštra rasprava lidera opozicije i Olivere Zekić ispred REM-a

Lideri Saveza za Srbiju optužili su članove Regulatornog tela za elektronske medije da su "odgovorni za medijski mrak u Srbiji".
Takvo okupljanje REM doživljava kao pritisak, a članica tog tela Olivera Zekić nazvala je lidere opozicije "domaćom verzijom Infrombiroa."
 
Kada je opozicija završila konferenciju za novinare na kojoj je optužila Regulatorno telo za elektronske medije da je "jedan od odbora SNS-a", pojavila se članica REM-a Olivera Zekić. "Znate šta je problem? Ne znate zakone", poručila je Zekić liderima opozicije.
 
Dragan Đilas zahvalio se Oliveri Zekić što je došla, ali joj je postavio pitanje: kažite novinarima, ono saopštenje kad ste bili u Istri je l' vam gospodin Vučić na telefon direktno diktirao ili ste ga sami sastavili? A ja imam svedoke koji su bili pored vas... Što ne kažete da vam saopštenja koja izdajete direktno diktira Vučić? Evo tužite me, ja ću vam dati svedoke", pitao je Đilas.
 
Zekić mu je odgovorila da bi mu vrlo rado dala da pročita "zakon koji ne zna". "Ovo što radite je čist fašizam, izigravate domaću verziju Informbiroa, gospodine Đilas, i ostali iz ove kombi koalicije", dodala je ona.
 
Na epitetima namenjenim liderima Saveza za Srbiju Zekićeva se tu nije zaustavila. "Zaista ne znam kako bih objasnila okupljanje ove šačice lidera. Ako žele da nam se obrate, neka nam napišu zahtev, nek formulišu svoje zahteve, ali izgleda da ne znaju gde udaraju", poručila je ona.
 
Udarali su i na REM i na televiziju Pink kojoj, smatra opozicija, treba oduzeti nacionalnu frekvenciju. Novinar Pinka Bojan Dacović upitao je lidere Saveza za Srbiju da li predlogom da se zatvaraju, kako se izrazio, "televizije koje su najgledanije i koje uživaju najveće poverenje građana u Srbiji", žele da se ponašaju kao cenzori.
 
"Vrlo dobro građani Srbije, oni koji imaju priliku da se informišu preko ono malo medija što je ostalo, znaju kakva je uloga Pinka i da je Pink produžena ruka Aleksandra Vučića", odgovorio je Janko Veselinović.
 
Slobodni mediji, kaže opozicija, jedan su od preduslova za fer i poštene izbore. A REM, primećuju, ne opominje ni javne servise RTS i RTV zbog, kako kažu, potpunog zapostavljanja opozicije. Na pitanje N1 kako ona ocenjuje rad REM-a, Zekić je kratko odgovorila: Odličan, 10.
  • Sremac

    17.10.2018 14:00
    Medijski mrak u Srbiji je od 1989-e.

    S Kradikalima je jos gore. Najposle, zna se ko je bio ministar informisanja za vreme Milosevica i koliko je novinara bilo ubijeno za vreme njegovog minis-trovanja.

    I onda se nasla neka tamo Olivera ....
  • Agripina

    17.10.2018 10:23
    kameloen
    Opasna je Olivera, nece da ostane duzna ni politicariam.
  • Posmatrac

    17.10.2018 09:53
    Šta je bit problema
    Kao prvoČ a ko je navedena gospođa i kako je ona bitna da bude na navedenoj funkciji?
    Kao drugo: a iz kog dela izlaganja navedene gospođe se vidi da ona poznaje zakon? S obzirom nasprovođenje nadležnosti koja REM (ne)čini?
    https://www.danas.rs/ljudi/olivera-zekic-od-curuvije-do-sps-a/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.