Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu kulture zbog krivične prijave

Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministarstvu kulture i informisanja, radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. godine, zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević.
Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu kulture zbog krivične prijave
Foto: 021.rs
On kaže da ne zna detalje slučaja, ali ističe su nadležni došli da pribave informacije, što je, kako kaže, u pravnoj državi normalno.
 
"Krivična prijava je bila iz 2016. i sada je valjda došlo vreme da se prikupe neke informacije, pa je to bilo pribavljanje informacija. Jednostavno, policajci su došli i ljubazno zapitali za nekoliko stvari elementarnih u vezi sa tim konkursom iz 2015, čuli šta su imali da čuju, i otišli", objasnio je Vukosavljević.
 
Resorni ministar je za N1 takođe rekao da najoštrije demantuje navode pojedinih novinskih udruženja da je iz Ministarstva kulture bio potvrđeno da se radi o konkretnim licima ili konkretnim projektima.
 
UNS: Policija u Ministarstvu kulture zbog medijskog projekta Gašićevog sina
 
Pripadnici Uprave kriminalističke policije tražili su u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije kontakte članova komisija koje su odlučivale o prijavama na medijski konkurs iz 2015. godine, a u vezi sa projektom firme u vlasništvu sina direktora BIA Bratislava Gašića, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
 
UNS je dodao da je policija dobila nalog da po hitnom postupku obavi razgovore s članovima komisija koji su 2015. godine odlučivali o projektima, pri čemu je rešenje o sastavu komisija doneo tadašnji ministar kulture Ivan Tasovac.
 
Po navodima tog udruženja, policija istražuje projekat firme "ADD production" iz Kruševca, koja je po podacima Agencije za privredne registre, u vlasništvu Vladana Gašića, sina direktora BIA Bratislava Gašića.
 
"Ta firma je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja iz 2015. godine dobila 768.000 dinara za projekat "Stop dečijem prosjačenju", a pripadnike Kriminalističke policije interesovalo je da li su članovi komisije odlučivali po slobodnoj volji, odnosno da li je vršen bilo kakav pritisak da se novac dodeli firmi 'ADD Production", stoji u saopštenju.
 
Navodi se i da Kriminalistička policija postupa po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a na osnovu krivične prijave iz novembra 2016. godine. UNS je naveo i da nije dobio odgovore Višeg tužilaštva na pitanja ko je podneo krivičnu prijavu, za koje delo i čemu tolika hitnost, jer je u pitanju prijava iz 2016. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija