RTS tužila Junajted grupu "jer joj krade program"

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da je obustavila emitovanje reklame za internet platformu EON "Junajted grupe", jer ta kompanija bez ugovora o distribuciji emituje program RTS-a.
  RTS tužila Junajted grupu "jer joj krade program"
Foto: Pixabay
To, smatra RTS, predstavlja pirateriju i "nanosi ogromnu materijalnu štetu javnom medijskom servisu i svim autorima čija dela on emituje". RTS navodi da je zato tužila "Junajted grupu" i obustavila emitovanje reklame za EON u svojim programima.
 
Kompanija "Junajted grupa" i distributer kablovske i satelitske televizije SBB su juče saopštili da su "razočarani" odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, "EON smart boks". Te kompanije su tu odluku ocenile kao "iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj praksi", i navele da je spot prethodna tri dana emitovan na RTS-u po unapred odobrenom i prihvaćenom dogovoru.
 
RTS u današnjem saopštenju napominje da po zakonu ima pravo da ne objavljuju oglase, ako oni imaju "elemente konkurentske televizije, sadržaj konkurentskih programa ili koji nisu u skladu sa programskim usmerenjima RTS". "Dakle, RTS po dva zakonska osnova ima pravo da ne emituje oglas Junajted grupe, a Junajted grupa ni po jednom zakonu nema pravo da krade program RTS", piše u saoopštenju.
 
RTS navodi da ta grupa nema pravo da u svom kablovskom sistemu SBB emituje programe RTS, jer o tome nije potpisan ugovor, na šta je obavezna po zakonu. "RTS je u nekoliko navrata nudila ugovor, ali Junajted grupa očigledno ne želi da menja svoju naviku i da konačno počne da poštuje zakone Srbije", zaključuje se u saopštenju.
  • ns posmatrac

    22.10.2018 13:28
    I jare i pare
    RTS bi da uzme pare gde god moze jer boze nemaju dovoljno.
    RTS uzima od svih garadjana za pretplatu. Posto im to nije dovoljno dobijaju iz budzeta dodatna sredstva - sto znaci uzimaju od svih gradjana 2. put novce za istu stvar.

    Sad bi hteli da naplacuju od kablovskih provajdera koji imaju zakonsku obavezu da remituju RTS dodatna sredstva i tako posredno i TRECI put od gradjanja srbiju uzmu novac.

    Inace ni ovo sve nije dovoljno za "svemirski" kvalitet RTS programa pa RTS uzima pare i od reklama.

    E sad ovde dolazimo do jako zanimljivog momenta, RTS nebi imao pokrivenost i "vidljivost" da nema SBB koji je vodeci kablovski provajderi i koji omogucava RTS-u da na osnovu tolike pokrivenosti ostvarje tolike prihode od reklama.

    Ali nema veze posto smo drzavni monopolisti hajde da budemo bezobrazni pa da jos secemo granu na kojoj sedimo.

    Daleko od toga da branim SBB, imaju i oni putera na galvi ali ovo je cist bezobrazluk.
  • Nedea

    22.10.2018 10:09
    Potpuno ispravan potez RTS-a. Zašto ćuti Telekom Srbije?
  • Novosadista

    21.10.2018 10:35
    Alo bre. Pa vi i ovako i onako naplacujete rts preko struje. Lopovska bagro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.