Vraćena na posao medicinska sestra koja je dobila otkaz zbog isključivanja TV-a

Medicinska sestra Biljana Cupać, koja je dobila otkaz u stacionaru u Lipovici, delu Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju, zbog nepropisnog gašenja TV - umesto daljinskim, direktnim izvlačenjem utikača iz struje, vraćena je na posao po rešenju Inspekcije rada.
Vraćena na posao medicinska sestra koja je dobila otkaz zbog isključivanja TV-a
Foto: Pixabay
Ovo rešenje važi do donošenja pravosnažne presude u sudskom sporu koji je Cupać pokrenula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. 
 
Inspekcija je utvrdila da je bilo proceduralnih nepravilnosti vezanih za otkaz ovoj medicinskoj sestri, koja je kabl televizora iščupala iz struje "da bi održala kućni red koji je narušavao jedan odrasli pacijent". Taj njen postupak v. d. direktora Zavoda Ljiljana Avramović, ocenila je kao povredu radne discipline, i Cupaćeva je otpuštena, i to u dva navrata - prvo 5. jula, a onda i izmenjenim rešenjem o otkazu 6. avgusta.
 
"Pokrenula sam sudski spor 17. avgusta, što je bio uslov da ceo slučaj ispita Inspekcija rada. Rešenje da se vratim na posao do okončanja sudskog spora, i meni, i Zavodu, stiglo je 10. oktobra", kaže Cupać za "Novosti"
 
Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić, rekao je da je pravda spora, ali dostižna.
 
"Naš sindikat pozdravlja rešenje Inspektorata za rad jer je na posao vraćena osoba koja nije ni trebalo da dobije otkaz i gde nije postojao nijedan razlog za raskid ugovora o radu. Sasvim je jasno da je koleginica Biljana Cupać žrtva uslova rada u Zavodu za govornu patologiju jer je uvek bila spremna da iznese svoj sindikalni stav. Zato je pretrpela progon", kazao je Mrkić, te dodao da je siguran da će Biljana spor dobiti i na sudu.
  • kolega

    21.10.2018 10:00
    gastarbajter
    Eto zasto bezimo iz Srbije. Nepravda, bahata polupismena politicka rukovodstva u zdravstvenim ustanovama, nekulturni pacijenti, a o platama ne vredi ni pricati. Pobegao sam u Nemacku, izuzetan odnos i poslovodstva i pacijenata,( osim ako nisu poreklom sa nasih prostora).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija