Tepić traži ostavku Lončara zbog objavljivanja podataka iz zdravstvenog kartona

Marinika Tepić iz kluba samostalnih poslanika zatražila je danas ostavku ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, jer su podaci iz zdravstvenog kartona Violete Cvetković iz Kragujevca objavljeni u tabloidu.
Ona je apelovala i na poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da što pre reaguje i u skladu sa zakonom zaštiti Violetu Cvetković i inicira pokretanje internog postupka na pedijatriji u Kragujevcu i odeljenju ginekologije u tom gradu, koje je jedino imalo podatke iznete u tabloidu.
 
Tepić je navela da je tabloid, kršeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i sve tačke Novinarskog kodeksa otpočeo "hajku" na tu ženu objavljujući njene najličnije, najintimnije podatke iz zdravstvenog kartona koje može da poseduje samo ambulanta, odnosno zdravstvena ustanova u Kragujevcu.
 
"Ovo je jezivi zločin između tabloida i državne ustanove zdravlja. Smatram da momentalnu ostavku treba da da Lončar. Ta žena je u svojoj sredini prokažena", rekla je Tepić i ocenila da Lončar nije smeo uopšte ni biti izabran za ministra.
 
Ona je podsetila da je Cvetković na društvenoj mreži objavila snimak koji je sačinila u ambulanti pošto, kako je navela nije bilo primljeno njeno bolesno dete na pregled. Posle toga objavljen je tekst o njoj u tabloidu u kom su izneti podaci iz njenog ginekološkog zdravstvenog kartona.
  • Aero casper

    23.10.2018 12:11
    Da se vratimo malo
    Zašto je onaj vojni helikopter sletao na surčin umesto u batajnicu??? poginuli beba, doktori piloti...
  • Nikolina

    23.10.2018 06:08
    Marinika Tepis nije u pravu jer zeli da dobije neki politicki Neka pogleda sta je ministar zdravlja Zlatibor Loncar do sada odradio. Zasto nije pohvalila i uspeh, a ne odmah sa kritikovanjem propusta koji je resen.
  • @Паор

    23.10.2018 01:06
    Kazes imala si a potpisujes se sa Паор, ima logike skroz. Hvaljen ministar a narod, to su budale.
    Pazi kad patrijotiksima ne verujem ni kad kazu koliko je sati, lazu dok vazduh udahnu i za sve je kriva prethodna vlast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija