Osniva se još jedna stranka, ujedinjuju se Pokret centra i Socijaldemokratski savez

Nova partija koja će nastati ujedinjenjem Pokreta centra i Socijaldemokratskog saveza, biće osnovana u narednom periodu, najavljeno je danas u Beogradu.
Ta stranka će, kako su naveli osnivači, biti stranka centra, okrenuta građanima i modernom rešavanju problema u Srbiji.
 
Predsednica poslaničke grupe Pokreta centra u Skupštini Srbije Tatjana Macura je rekla da će stranka negovati i promovisati novu političku kulturu uz želju da aktiviraju velik broja građana koji neće morati da se deklarišu kao pripadnici ni jedne političke stranke.
 
"Naše dalje aktivnosti biće isključivo okrenute građankama i građanima, sa otvorenim prostorom da se oni uključe u političke aktivnosti i zajedno sa nama menjaju sistem na bolje, bez nužnosti da se sa našom strankom identifikuju, a ostavljamo otvorena vrata za one koji to žele", rekla je Macura.
 
Ona je rekla da će stranka biti otvorena za saradnju sa drugim političkim činiocima.
 
Aleksandar Stevanović iz Pokreta centra i predsednik Socijaldemokratskog saveza Nebojša Leković rekli su da će stranka kada je u pitanju ekonomija, biti okrenuta malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu.
 
Na konferenciji je najavljeno da će do sredine novembra javnosti biti predstavljen program i naziv stranke i rukovodstvo.
 
Pokret centra inače su osnovali ove godine bivši poslanici i članovi Dosta je bilo.
 
Nebojša Leković je Socijalemokratski savez osnovao 2012. godine. Bio je pre toga u Novoj demokratiji Dušana Mihajlovića. Leković je bio i predsednik fudbalskog Saveza Srbije i generalni sekretar Crvene Zvezde.
  • DekiNS

    25.10.2018 22:37
    Mogu da se dele i u promile svi ostaju isti - cela Skupština je leglo izdajnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija