Statua "Velika Srbija" na kružnom toku u Užicu

Statua "Velika Srbija" koja je postavljena prethodnog vikenda na kružnom toku u Užicu, biće svečano otkrivena danas, 31. oktobra, na Dan oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu.
Statua "Velika Srbija", visoka tri metra, izrađena je po modelu međuratnog vajara Kraljevine Jugoslavije Đorđa Jovanovića, a simbolizuje antičku boginju koja u levoj ruci drži krunu Karađorđevića, a u desnoj zastavu Kraljevine Jugoslavije.
 
Spomenik će biti otkriven u podne.
 
  • Logi

    01.11.2018 20:38
    @Komifo
    Na istom tom srpskom jeziku se znaci navoda pišu ovako: "..." kao što se na kraj rečenice stavlja tačka. Ako već detaljišete, budite dosledni pa pravilno pišite. Vipera jeste reč i na srpskom jeziku. Možda ste čuli za Afričku viperu, možda za Raselovu viperu. U stvari reklo bi se da niste. Što se tiče Prizrena, lekcije o teritoriji, suverenitetu i međunarodnom javnom pravu u celini ne prihvatam na ovakvom mestu, a Vama savetujem da pročitate šta je na tu temu izjavljivao profesor Milenko Kreća. Neki su ga nazivali izdajnikom, ali ono što niko ne može da mu spori su stručnost i stolica u MSP. On je vrlo jednostavno objasnio da nacionalne manjine nemaju pravo na samoopredeljenje, za razliku od naroda (ovde bih dodao - osim u procesu dekolonizacije koja je sada već prošlost). Nadam se da razlikujete nacionalne manjine od naroda kao pravne kategorije. Ako njemu ne verujete, pročitajte nešto od Smilje Avramov koja nas je nažalost nedavno napustila. Možda tada shvatite da pravo nisu naslovi u novinama, mnjenje kao ni stavovi nekih zemalja. Da to jesu izvori prava, pregovora, ubeđivanja, pritisaka i buke oko Kosova odavno više ne bi bilo. Pročitajte par uvodnih stranica bilo kog udžbenika iz MJP pa ćete i Vi naučiti koji su to izvori ovog prava. Tek nakon toga, dođite ovde da držite lekcije iz srpskog jezika i MJP, naravno zarad opšteg dobra i informisanosti.
  • Komifo

    01.11.2018 17:41
    @Logi

    Srbija do Prizrena više ne dobacuje, a 'vipera' na srpskom nije reč
  • Logi

    01.11.2018 00:10
    istina
    Vajar koji je dao ovoj zemlji prelep spomenik u Kruševcu sigurno jeste dobar izbor za model spomenika u Užicu. Što se tiče naziva, adekvatan je, Srbija jeste velika, od Horgoša do Prizrena se dugo putuje. Ako je nekome to malo, neskroman je. Mada, verujem da naziv više cilja na veličinu u ratovima i pobedama. Možda i u nauci, kulturi, sportu. Kako ko shvati. Zlurad jezik svakako shvatati neće, već će palacati kao vipera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.