Đorđević: Posle povišica prosečna penzija biće 26.320 dinara

Prosečna penzija u Srbiji, posle novih povišica čija isplata počinje, biće 26.320 dinara, potvrdio je za RTS ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
Đorđević: Posle povišica prosečna penzija biće 26.320 dinara
Foto: Pixabay
"Sada kada bude isplaćeno, po nekoj našoj računici prosečna penzija će biti 26.320 dinara, što je za oko 5,4 odsto više", rekao je Đorđević u intervjuu za RTS.
 
Isplata najavljenih povišica penzionerima počinje od danas, a među prvima koji će dobiti penzijski ček sa nešto većim iznosom je oko 90.000 penzionera koji su samostalno obavljali delatnost.
 
Prema rasporedu isplate Fonda PIO, 6. novembra oktobarski ček primiće poljoprivredni i vojni penzioneri, a 10. oktobra i svi ostali.
 
Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre umanjenja.
 
U intervjuu za RTS ministar Đorđević je naglasio da će svi od ukupno oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji, osetiti povišice. Na pitanje koliko naplata doprinosa utiče na poboljšanje situacije u budžetu Fonda PIO, Đorđević kaže kako naplata "daje pravo" da se razmišljamo o povećanju penzija.
 
"To je jedan od razloga zašto smo povećali penzije. Kada gledamo naplatu doprinosa u odnosu na isti period prošle godine, ona je veća za nešto više od devet odsto i iznosi 29 milijardi", rekao je ministar Đorđević.
  • Zamalo penzosi

    03.11.2018 12:26
    diskriminacija
    Ako ima para,vratite stare uslove za sticanje penzije u pogledu života i staža.
    Hoćemo naše zaslužene pare iz PIO Fonda sa 55 godina žene i 60 godina muškarci, kao već penzosi.
    Sve je bolje od nula dinara penzije do 65 godine.
    Nama nije otet deo.Nama su otete cele penzije.
  • Lola

    03.11.2018 07:49
    Jadno
    Jadno,bedno,mizerno,ponižavajuće.
  • Penzos

    03.11.2018 07:35
    oteto-prokleto
    ma ne povecavate vi nama nista, nego nam vracate oteto posto su vas prisilili, Dosta vec jednom sa tim pricama o povecanju, to vam vise ne prolazi, Oteli ste nam deo penzije mimo ustava i zakona a sada nam"kao" povecavate penzije, sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.