Dačić: Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog zastave

Srbija neće uložiti Francuskoj protest zbog isticanja kosovske zastave u Bogorodičinoj crkvi, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
On izostanak reakcije zvaničnog Beograda objašnjava najavljenom posetom francuskog predsednika Srbiji.
 
"Imajući u vidu predstojeću posetu Emanuela Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor", kaže Dačić za "Politiku". 
 
Šef srpske diplomatije je isticanje kosovske zastave u Notr-Damu ocenio kao "generalno veliki skandal zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi". 
 
"Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zbog čega je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna", rekao je Dačić, dodavši da ne zna "kako je Tači prihvatio poziv da učestvuje, to je za njega dan žalosti". 
 
Zastava Kosova našla se u Bogorodičnoj crkvi u Parizu uz obeležja 86 država i 11 međunarodnih organizacija. Ranije su u Notr-Damu naznačili da su zastave istakli oslanjajući se na listu zvanica francuskog predsednika Emanuela Makrona.
  • petar

    06.11.2018 10:37
    Za neupućene Francuska je priznala Kosovo kao nezavisnu državu.
    2. Evropu ne interesuje to naše balkansko prepucavanje, za njih smo mi opšti primitivci koji su još uvek u pećini i koji se svađamo oko koske čija je.
  • Gimli

    06.11.2018 10:09
    Samo nemoj da im pevas i da ih vodis na Kalemegdan!
  • VladaN

    06.11.2018 09:55
    Dačić ima "mišljenje"?
    Vi ste obična mizerija, i vi Dačiću i vaš šef koji je manji od makovog zrna kada je sa nekim od moćnika kada je u svojoj avliji onda izigrava nekog opasnog novobeogradskog dripca. Trebalo bi svaki dan puštati na svim medijima Vučićev nastup kod Bila Klintona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.