The Banker: Jorgovanka Tabaković najbolji svetski guverner

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković dobitnica je godišnjih priznanja za najboljeg guvernera na globalnom nivou i za najboljeg evropskog guvernera, koja dodeljuje londonski mesečnik "The Banker".
Nagrada joj je dodeljena zbog podsticanja rasta i stabilizacije ekonomije Srbije, saopštila je danas Narodna banka u Beogradu. 
 
Magazin "The Banker" koji je deo grupe "Fajnenšel tajms", svake godine u januaru dodelom nagrade "Central Banker of the Year" odaje priznanje čelnicima centralnih banaka.
 
U obrazloženju dodele priznanja guvernerki Tabaković navedeno je da je ona na čelu Narodne banke Srbije od 2012. godine, od kada radi je na jačanju bankarskog sistema zemlje i sprovodi monetarnu politiku kojom je ublažena inflacija i podržana kako domaća tražnja, tako i rast bankarskih kredita.
 
Povodom dodele priznanja Tabaković je izjavila da joj "to prvo personalizovano priznanje mnogo znači".
 
"Veliko je zadovoljstvo primiti vest o ovakvoj nagradi od tako uglednog i uticajnog časopisa. Ali, zadovoljna sam, pre svega, jer zahvaljujući rezultatima našeg rada građani Srbije bolje žive, lakše mogu da planiraju svoj život i poslove, a privrednici imaju predvidive i podsticajne uslove za poslovanje".
 
Priznanje se dodeljuje na osnovu odluke redakcije tog magazina i ankete među bankarima i ekonomistima i dodeljuje se na globalnom nivou, kao i za Evropu, Severnu i Južnu Ameriku, Aziju-Pacifik, Bliski Istok i Afriku.
 
"I bez priznanja i pohvala, ja mogu jedino ovako kako sam radila i do sada – u najboljem interesu svih, jer je NBS institucija koja mora da u mozaik složi sve pojedinačne interese. I ubuduće će svi naši napori biti usmereni ka očuvanju postignute stabilnosti, stabilnoj i zdravoj ekonomiji i finansijskom sektoru, i iznad svega daljem unapređenju životnog standarda naših građana", izjavila je Jorgovanka Tabaković.
  • dzo

    06.01.2020 19:43
    ja kapriam ovo stranka platila od nasih para samo zbog izbora...moze danas svako priznanje da se kupi, a kamoli diploma jel
  • Bili Kid

    06.01.2020 15:41
    Pa naravno da ce joj dati nagradu kad stiti i favorizuje zapadne banke. Naravno kad imamo pljackaske kamate i kredite od zapadnih banaka, a ona je cuvar takvog stanja. Dobice ona i nobelovu nagradu samo da rasproda i poslednje SRPSKE BANKE da ostanemo zaokruzeni i zaduzeni zapadnim bankama u STRANOJ VALUTI (EURIMA).
  • Djole

    06.01.2020 09:28
    Potpisujem
    Od kada je ona guverner kurs je isti, mislim cak i manji ali konstantan.
    Jedino da nije pravila tolke troskove i podizala sebi platu, a plate zamrznute!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.